Cea mai simplă reţetă pentru pateu de ficat făcut în casă. De ce se pune mai multă ceapă la călit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pateul de ficat este un preparat supergustos îndrăgit de o mulţime de români. „Adevărul“ vă prezintă cea mai simplă şi cea mai bună reţetă pentru a obţine un pateu de ficat delicios.

În primul rând, aveţi nevoie de 300 de grame de carne de porc, 450 de grame de ficat de pasăre şi 250-300 de grame de ceapă. „Este migălos de făcut, dar îl puteţi prepare destul de uşor dacă respectaţi câţiva paşi simpli. Ficatul de pasăre se pune la fiert şi se lasă cel mult 20 de minute, până i se schimbă culoarea. Nu este indicat să îl lăsaţi la fiert mai mult pentru că se întăreşte şi nu mai iese aşa cum ar trebui“, explică bucătarul unui celebru restaurant din Capitală.

În paralel, se pune la fiert şi carnea de pasăre, iar într-o altă tigaie se pune ceapa tocată mărunt. „Trebuie să puneţi mai multă ceapă pentru că în timp ce o căliţi îşi pierde din apă şi cantitatea se micşorează. După ce o căliţi trebuie lăsate la răcit şi ceapa şi celelalte ingrediente, după care carnea şi ficatul ar trebui mărunţite şi puse în tigaie, lângă ceapă şi încălzite câteva minute“, mai spune bucătarul.

Se adaugă cimbru, sare şi piper în funcţie de preferinţele pe care le aveţi. După reîncălzire, toate ingredientele se amestecă cu mixer puternic care le transformă într-o pastă de-a dreptul delicioasă. Pateul de ficat preparat în casă se pune în boluri şi se lasă la răcit, după care este numai bun de servit. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite