Cel mai modern centru de radioterapie din ţară va fi construit la Spitalul Universitar din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum va arăta Centrul de Radioterapie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, foro SUUB
Cum va arăta Centrul de Radioterapie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, foro SUUB

Municipiul Bucureşti va beneficia de cel mai modern centru de radioterapie din ţară, după ce managerul Spitalului Universitar de Urgenţă a semnat, astăzi, contractul de construcţie şi dotare. Dacă va fi deschis la termen, peste doi ani, centrul va oferi servicii medicale profund necesare bolnavilor cu afecţiuni oncologice.

"Începând de astăzi, avem convingerea că în cel mult doi ani la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti vom deschide cel mai modern centru de radioterapie din ţară de care vor beneficia bolnavii cu afecţiuni oncologice", a declarat managerul SUUB, Şef Lucrări Dr. Adriana Nica, conform unui comunicat de presă.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Şef Lucrări Dr. Adriana Nica a semnat contractul care prevede construcţia şi dotarea unui centru performant de radioterapie la SUUB. Acesta va avea o structură şi o dotare cum au toate centrele moderne din Europa, respectiv două acceleratoare, un CT simulator, un IRM, dar şi brahiterapie. Valoarea contractului este de 69, 3 milioane de lei fără TVA.

În cadrul Clinicii de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt trataţi peste 500 de pacienţi noi anual pentru care se administrează tratamente curative şi paliative. Se estimează că aproximativ 40% din cazurile noi vor necesita radioterapie în scop curativ sau paliativ.

"În Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti se desfăşoară o activitate medicală intensă, integrată cu activitatea didactică, de cercetare şi ştiinţifică. Având în vedere specificul de multidisciplinaritate al spitalului nostru, Centrul de Radioterapie pe care-l construim va permite pacienţilor oncologici să efectueze tratamente moderne aici, într-un singur loc, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte unităţi medicale pentru radioterapie. Va fi un centru dotat şi amenajat conform standardelor europene şi unde specialiştii noştri vor folosi tratamente de ultimă generaţie şi aparatură de înaltă performanţă, totul, în beneficiul bolnavilor care au nevoie de acest tip de terapie", a mai spus managerul SUUB, Şef Lucrări Dr. Adriana Nica.

Printre principalele aparate medicale din Centrul de Radioterapei se vor numără:

- Două acceleratoare liniare de ultimă generaţie. Acestea sunt complet integrate pentru radioterapie. Unul din ele tratează cancerul oriunde în corp unde este indicat tratamentul cu radiaţii, inclusiv plămâni, sân, prostată, cap şi gât, având puterea să trateze rapid şi să furnizeze rate de doze extrem de precise. Celălalt este un sistem de iradiere care integrează componente funcţionale ce permit integrarea imaginilor cu tehnicile de tratament şi mişcările pacientului pentru a oferi o modalitate eficientă de tratament a cazurilor complexe şi avansate;

- Aparat pentru brahiterapie;

- CT simulator ;

- IRM;

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite