Cele mai mari ansambluri rezidenţiale, în pragul falimentului. Vezi harta proiectelor cu cele 4.000 de apartamente intrate în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai mari 12 ansambluri rezidenţiale din Bucureşti au intrat în insolvenţă sau au dat faliment în ultimii ani de criză. Suma totală investită în cele 4.000 de apartamente de către aceste companii se ridică la peste 300 de milioane de euro.

Aceste proiecte reprezintă peste jumătate din numărul total de locuinţe construite în Bucureşti şi Ilfov într-un an (6.700 de unităţi în 2010), scrie zf.ro.

Şase dintre cele mai mari 12 ansambluri rezidenţiale din Capitală au intrat în insolvenţă în 2011. Cele mai multe dintre ele au fost construite în localităţile Volutari sau Tunari, însă printre acestea se numără şi complexele Planorama din Colentina şi Asmita Gardens de pe Splaiul Unirii.

Companiile care au „clacat“ investind în astfel de proiecte imobiliare provin din India, Australia, Israel, Spania sau Turcia.

Ultimul proiect care a intrat în insolvenţă este cel al firmei Alia Inmobiliaria, dezvoltator spaniol, în care erau prevăzute trei blocuri cu 123 de apartamente de lux. Însă, firma spaniolă a reuşit să vândă, la doi ani după finalizarea proiectului, doar jumătate din locuinţe. Preţurile practicate de Alia Inmobiliaria sunt 240.000 de euro pentru un apartament cu două camere, iar pentru penthouse-urile de peste 600 de metri pătraţi, două milioane de euro


sursă: zf.ro

Harta ansambluri rezidenţiale, intrate în insolvenţă / sursă foto: zf.ro

CLICK pe imagine pentru a vedea harta la dimensiunea originală!

„Apartamentele vor fi reevaluate şi sperăm să obţinem acordul băncii pentru a readuce valorile stabilite în contractul de creditare. Acţionarii companiei şi UniCredit Ţiriac Bank sunt principalii creditori“, a precizat pentru zf.ro Andreea Anghelof, managing parnter la Casa de Insolvenţă Transilvania, administrator judiciar al companiei Alia.

Insolvenţa a mai afectat şi apartamentele cu preţuri reduse, precum Planorama, unde aceste locuinţe se vând la un preţ de 900 de euro pe metru pătrat, dar şi la alte ansambluri de lux, cum ar fi Apartments din apropierea Arcului de Triumf, Ibiza Sol din zona Pipera sau Cortina Residence din Băneasa.

În topul dezvoltatorilor cu cele mai multe proiecte de apartamente în insolvenţă, primul loc este ocupat de South Pacific. Cele două proiecte din zona Tunari ale companiei australiene, Melbourne şi Adelaide, au dat faliment, ceea ce înseamnă că majoritatea locuinţelor vor fi lichidate.

Acest lucru s-ar putea întâmpla şi cu fiecare dintre cele mai mari 12 ansambluri rezidenţiale din Bucureşti, pentru care nu s-a reuşit încă reorganizarea. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite