Centenar Maria Tănase, de Zilele Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Zilele Bucureştiului, intră în sărbătoare şi muzica românească. La 100 de ani de la naşterea interpretei Maria Tănase, recitalurile muzicale dedicate artistei vor da Parcului Titan din Capitală aerul de epocă al „Micului Paris“.

„Sărbătoarea cântecului românesc“ este un spectacol dedicat împlinirii a 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, la 25 septembrie 1913. Organizat de Primăria Sectorului 3, evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 18.00, în Parcul Titan din Bucureşti.

Personalitate marcantă a cântecului popular românesc, Maria Tănase este o emblemă a Bucureştiului, pe care ea însăşi l-a sărbătorit la împlinirea a 500 de ani, dedicându-i cântece şi susţinând spectacole. A venit rândul bucureştenilor să cinstească memoria Mariei Tănase, al cărei talent răzbate cu aceeaşi intensitate vremurile.

La „Sărbătoarea cântecului românesc“, spectatorii se vor delecta cu recitalurile oferite de formaţia academică de cameră Brass Quintet Bucureşti şi mezzosoprana Claudia Măru Hanghiuc, Muzica Reprezentativă a Armatei Române, Cornelia Tihon şi Taraful Daniel Badoi şi de trupa Hara, artişti care, pe lângă repertoriul propriu, vor interpreta, în abordări inedite,  piese reprezentative din repertoriul Mariei Tănase şi din perioada interbelică.

Legendele folk-rock-ului românesc pe aceeaşi scenă

Seara dedicată cântecului românesc se va încheia cu un recital sub semnul prieteniei, susţinut de  Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Jozsef „Ioji” Kappl şi invitaţii lor. Un nou motiv de sărbătoare pentru public: legendele folk-rockului românesc vor cânta împreună, din nou, pe aceeaşi scenă.

Pe aceeaşi temă:

„Bucureştiul lu’ Caragiale“: muzică, teatru şi maşini de epocă

„Zilele Bucureştiului“ readuc o parte din oraşul de altădată: hanurile, mahalalele şi luxul elitei din Capitală

Weekend de folk, în Centrul Vechi din Capitală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite