Centru de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi, în sectorul 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Sindrom Down, în sectorul 5 a fost inaugurat un centru de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi.

Centrul, care a fost înfiinţat de World Vision România şi Consiliul Local al Sectorului 5 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, va funcţiona în cadrul Complexului de Servicii Sociale Comunitare “Sfânta Maria” din strada Trompetului nr. 117.

Acesta este primul serviciu de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi din sectorul 5 al capitalei şi vine să completeze serviciile sociale oferite de World Vision şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia COpilului Sector 5.

Scopul proiectului este acela de a creşte şansele de integrare a copiilor în învăţământul de masă prin intervenţie timpurie, facilitând astfel integrarea lor socială. Centrul de zi pentru copiii cu dizabilităţi din sectorul 5 este pasul premergător pentru incluziunea socială în gradiniţă şi şcoală. Acesta oferă servicii de integrare timpurie pentru copii cu vârste între 0 şi 6 ani şi servicii de recuperare şi îngrijire pentru copii cu vârste între 3 şi 10 ani.

Capacitatea de primire a centrului este de 60 de locuri dintre care 20 în sistem de program prelungit - recuperare şi îngrijire, dar şi masă şi somn - oferind părinţilor şansa de a se reintegra pe piaţa muncii. Serviciile de care beneficiază copiii sunt: kinetoterapie, logopedie, art-terapie şi muzică, stimulare senzorială, terapie ocupaţională. Pentru părinţi, centrul pune la dispoziţie servicii de informare, consiliere, organizează întâlniri de grup şi oferă cursuri de tehnici pentru îngrijirea şi recuperarea copiilor cu dizabilităţi.

Conform datelor furnizate de Direcţia Generală de Protecţie a Copilului din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în Romania erau anul trecut 88.685 de copii cu dizabilităţi şi doar puţin peste un sfert dintre aceştia frecventau învăţământul de masă, restul fiind integraţi în unităţi de învăţământ special sau alte forme de învăţământ.

Citeşte şi:
Licitaţie cu opere de artă şi rochii de colecţie la balul caritabil pentru copiii cu deficienţe

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite