Centrul Capitalei, spaţiu de vacanţă. A doua ediţie a proiectului Poiana Urbană începe joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima Ediţie a Festivalului Poiana Urbană s-a ţinut în Centrul Istoric din Capitală FOTO Poiana Urbană
Prima Ediţie a Festivalului Poiana Urbană s-a ţinut în Centrul Istoric din Capitală FOTO Poiana Urbană

Cea de-a doua ediţie a proiectului Poiana Urbană se va desfăşura în perioada 11 iulie-29 septembrie în Piaţa Universităţii la Statui. Bucureştenii sunt invitaţi, începând de joi, la concerte live, piese de teatru, filme şi multe alte activităţi artistice.

Astfel, potrivit organizatorilor, în fiecare săptămână de joi până duminică bucureştenii care nu au plecat din oraş se vor putea relaxa în Poiana Urbană. Concerte live, piese de teatru, filme, numere de magie şi multe alte spectacole vor transforma centrul Bucureştiului într-un spaţiu de vacanţă.

Programul din această săptămână este după următorul:

Joi, 18 iulie, începând cu orele 20.00, concert Lights Out.

Cei 4 membri ai trupei (Teodora Retegan – voce şi clape, Andrei Sîncrăian – chitare, Oana Pop – tobe şi Andrei Bobiş – chitare) şi-au urmărit visele stereo din 2010, an în care au lansat primul lor demo, iar de atunci ne încântă cu o colecţie de piese energice, stranii, dar graţioase.

Tot joi, dar de la ora 21.30, cei prezenţi îi vor putea aplauda pe cei de la Butterflies in My Stomach- una dintre cele mai recunoscute, respectate şi dorite formaţii de nu-jazz, funk şi acid-jazz din România.

Vineri, la 21.30, urmărim proiecţia unui concert Mumford and Sons: the Road to Red Rocks.

Sâmbătă, de la 21.00, are loc un concert Loungerie II, iar de la 22.00 bucureştenii vor putea urmări reprezentaţia live a celor de la East Roots.

Loungerie II este una dintre expresiile muzicale pe care le produc tinerii din colectivul muzical Abator Industries: este fuziunea dintre lounge, punk, experimental music şi noire jazz cu un miez dramatic, pe care îl completează doar polul schizoid al experimentului punk şi infuziile de noise, spoken word, rock.

East Roots s-a înfiinţat în 2009 în Bucureşti şi s-a afirmat pe scena muzicală românească cu un sound nou, imposibil de etichetat fiindcă îmbină cele mai surprinzătoare elemente: Drum& Bass, Reggae, Ska, Dubstep şi Dancehall.

Duminică, de la 21.00, "Rothini" te va prinde în vraja lui, iar la 21.30 vei putea participa la Trieste international film festival.

Organizatorii au pregătit şi alte surprize şi activităţi pentru cei care ajung în Poiană săptămâna aceasta: Ortaku îşi va lăsa amprenta creativă în Poiană, iar cei de la Reciclare Creativă ne vor ajuta să ne (re)folosim imaginaţia.

Poiana Urbană

Cea de-a doua ediţie a evenimentului se va desfăşura în perioada 11 iulie – 29 septembrie 2013, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la “Statui”, şi va cuprinde zeci de concerte live, piese de teatru, filme, numere de magie şi multe alte spectacole speciale.

Timp de trei luni, de joi până duminică, între orele 21.00 şi 23.00, Poiana Urbană îşi propune să adune într-un spaţiu decorat de vacanţă peste 50.000 de bucureşteni.

Poiana Urbană este un proiect organizat de Asociaţia Art Laboratoire şi Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu 360 Revolution şi The Institute.

Ediţia 2012 a avut loc în Piaţa Sfântul Anton din Centrul Vechi şi a inclus: 105 concerte, 30 de piese de teatru, 180 de ore de animaţie stradală şi peste 20 de filme.

Pe aceeaşi temă:

Fest(In) pe Bulevard, evenimentul care revitalizează comedia bulevardieră din Bucureşti

Bucureştiul Creativ al Festivalului „George Enescu“ reinventează Capitala

Jazz-ul şi poezia se contopesc pentru o lună de vară la Palatul Mogoşoaia. A treia ediţie a festivalului, deschisă pe 7 iulie
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite