Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Cerşetor prins de jandarmi în timp ce încerca să-i înşele pe credincioşii care se roagă la moaştele Sfântului Dimitrie - VIDEO

8
26 Oct 2020 11:47:49
Autor: Ionuţ Mureşan
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost amendat de poliţişti cu 500 de lei după ce a fost prins că cerşea în zona Catedralei Patriarhale, unde credincioşii se închină la moaştele Sfântului Dimitrie. Bărbatul avea ambele mâini pansate cu bandaje care păreau a fi însângerate, pentru a-i sensibiliza pe credincioşi.

Enoriaşii au chemat o ambulanţă SMURD la vederea bandajelor,însă paramedicii au constatat că, odată îndepărtat pansamentul, mâinile bărbatului erau intacte. 

„Un bărbat cu palmele înfăşurate în bandaje pline de sânge atrăgea atenţia oamenilor din preajma sa, spunând că şi-a pierdut degetele şi că are nevoie de bani. Câţiva enoriaşi au solicitat ajutorul SMURD, îngrijoraţi de starea bărbatului. Odată îndepărtate bandajele, s-a constatat că problema nu era de competenţa medicilor, întrucât degetele erau intacte, astfel că au fost chemaţi colegii noştri, care au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 500 de lei”, arată Jandarmeria Română.

Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase, duminică dimineaţa, în procesiune şi aşezate în baldachinul de lângă Catedrala Patriarhală din Capitală. Procesiunea are loc în contextul în care Bucureştiul este pe primul loc ca număr zilnic de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
 

Măsuri de protecţie în timpul pelerinajului

Pelerinii se pot închina şi la moaştele Sfântului Stelian – Ocrotitorul copiilor, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Nectarie. Toate raclele sunt acoperite cu geam transparent şi dezinfectate de voluntari după fiecare închinător.
 
Potrivit Patriarhiei, credincioşii din municipiul Bucureşti care doresc să se închine la Sfintele Moaşte, trebuie să respecte următoarele condiţii: 
  • accesul la raclă se va face pe un singur rând de persoane, păstrând distanţa de 1,5 m între ele
  • pe trotuarul cu un culoar unic de acces vor fi trasate marcaje de staţionare
  • pe marginea traseului unic de acces vor fi amplasate anunţuri cu privire la păstrarea distanţei şi respectarea normelor igienico-sanitare 
  • se va crea un flux unic de circulaţie a credincioşilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieşire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie voluntarii prezenţi, care vor purta permanent măşti de protecţie şi mănuşi, 
  • vor oferi credincioşilor materiale de dezinfectare şi igienă
 
A fost delimitat un culoar unic, distanţarea fizică este obligatori, la fel şi buletinul de Bucureşti. Credincioşii din afara Capitalei au venit sâmbătă la moaşte.
 
Pe trotuar sunt trasate marcaje care să îi ajute pe enoriaşi să respecte distanţa de 1,5 metri unul faţă de celălalt. Ba mai mult, s-au pus şi anunţuri în acest sens. Din loc în loc sunt şi recipienţi cu dezinfectant. Iar acestea nu sunt singurele condiţii după care se va desfăşura în plină pandemie unul dintre cele mai mari pelerinaje de la noi din ţară.
 
Din cauza pandemiei credincioşii vor putea să vină să se roage la moaştele sfântului Dimitrie cel Nou doar trei zile. Acces la pelerinaj vor avea persoanele care au locuinţă sau reşedinţă în Capitală. Iar de acest lucru se vor asigura jandarmii, care la fel ca la Sf Parascheva de la Iaşi, le vor verifica buletinele tuturor celor care vin pe Dealul Mitropoliei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Ovidiu Kiss
26.10.2020, 12:14:19

Hai ca n-am inteles exact cine/ce a facut si cati subiecti avem. Un cersetor a inselat credinciosii in timp ce acestia stateau la rand sa se roage la moastele unui sfant. Cine pe cine insala aici? Cersetorul pe credinciosi? Biserica (subiectul ascuns) pe credinciosi? Si unul si celalalt (subiect ascuns) pe credinciosi? Nimeni pe nimeni? Se insealau intre ei? Ironic si amuzant.

bob
26.10.2020, 12:30:04

Trăim timpuri solemne, ultimul episod al acestei lumi asa cum o știm, cu dureri și suferințe, căci timpul este scurs iar Hristos vine curând pe norii cerurilor asa cum a promis iar noi ne închinăm înaintea unor oase de morți?! Este o fărădelege și o ofensă la adresa Creatorului, este împotriva Legii lui Dumnezeu. Nu există nici un loc în Biblie unde să arate că oamenii trebuie să se închine morților. "Iată, Eu vin curând, și răsplata Mea este cu Mine ca să dau fiecăruia după fapta lui." Rev 22;12.

+1 (1 vot)
Rrdde
26.10.2020, 13:15:49

nu am inteles, domnule Bob: adica religia pe care o urmeaza miliarde, nu este a lui Dumnezeu? Iata o adevarata revelatie!

Stefan din Nord
26.10.2020, 14:17:33

Miliarde de oameni sunt in eroare fiindca desi zic Doamne Doamne ,nu fac voia Lui astfel ca el nu-i va cunoaste cand vor veni la judecata ,MATEI 7;22,23

Utilizator Adevărul
26.10.2020, 14:09:26

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările