Certificatul verde, un moft în Capitală? Cât de stricţi sunt, de fapt, comercianţii REPORTAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Blitz
FOTO Blitz

Certificatul verde pare o glumă! Noile reguli privind obligativitatea de a prezenta documentul la accesul în restaurant, în bar, în complexuri comerciale sau în magazine nealimentare au aceeaşi soartă ca şi îndemnurile la vaccinare. Toţi au auzit de ele, dar aproape nimeni nu le respectă.

Reporterii Click! au verificat cât de stricţi sunt comercianţii.

Unul dintre cele mai vizitate mall-uri din Bucureşti a fost primul loc în care am testat vigilenţa controalelor pentru depistarea persoanelor care încearcă să intre fără certificat verde. Plasaţi strategic la intrările în complexul comercial, paznicii nu prea ştiau cum să procedeze. O doamnă ”cerber” s-a chinuit minute bune să scaneze certificatul verde de pe telefonul nostru.

„Nu te mai mişca, dom’le!” şi „Îţi tremură mâna, ce ai?” - au fost câteva dintre constatările femeii. Ea ofta atât de tare, încât am ajutat-o să efectueze operaţiunea, interval de timp în care pe lângă noi au trecut mai mulţi clienţi, despre care nu se ştie dacă aveau sau nu certificatul verde. Pe un culoar din mall dăm de un alt paznic, plictisit, care ne lasă în pace.

Citeşte continuarea pe Click.ro

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite