Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

CFR: 72 de trenuri vor circula zilnic între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni

5
4 Dec 2020 16:03:38
Autor: Elena Deacu
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

72 de trenuri de la trei operatori de transport vor circula, începând din 12 decembrie, la un interval de 40 de minute, între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, anunţă CFR Infrastructură.

Lucrările de dublare a liniei CF executate între Mogoşoaia - Baloteşti şi de construcţie a noii linii pentru Racord C.F. (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au fost finalizate şi recepţionate.

Lucrările de modernizare a liniei CF care asigură legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au fost finalizate în proporţie de 100%, iar primele trenuri de călători vor circula între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, începând din 12 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021.

Pentru asigurarea legăturii directe între Gara Bucureşti Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, CFR SA a derulat două mari proiecte feroviare, şi anume: Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia - Baloteşti (contract în valoare 50,5 milioane lei, finanţat de la Bugetul de Stat) şi construcţie linie nouă pentru Racord C.F. (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (contract în valoare de 412.719.666 lei, finanţat din fonduri europene şi buget de stat).

Prin finalizarea lucrărilor cuprinse în cele două obiective de investiţii feroviare Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia - Baloteşti (7,9 km) şi construcţie linie nouă pentru Racord c.f. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti (2,95 km), Faza I, sistemul feroviar asigură o creştere a calităţii serviciilor de transport de călători spre şi de la Aeroport, prin introducerea de trenuri cu mers cadenţat, la un interval de 40 de minute (24h/24h), dar şi o variantă avantajoasă pentru transportul de navetă între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, care va dura doar 20-23 de minute.

În această perioadă, între CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, şi cei trei operatori de transport feroviar de călători care au depus solicitări pentru asigurarea serviciului public de transport de călători pe această rută, este în desfăşurare procesul de alocare a traselor pentru cele 36 de perechi de trenuri care vor circula pe linia CF Bucureşti Nord - Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, urmând ca din 12 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021, să circule şi primele garnituri pe ruta directă Gara de Nord - Aeroport.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Cetăţeanul Turmentat
4.12.2020, 16:37:16

O sa circule 72 de curse, nu 72 de trenuri, baieti. Habar n-aveti ce inseamna logistica de a aseza/aduna atatea trenuri pe o cale ferata atat de mica. Nu-s 72 de trenuri simultan pe cea mai lunga cale ferata din Romania, daramite pe un ciot de cativa kilometri. Vai de steaua noastra, oameni care nu mai gandesc nimic inainte sa comunice in public. Daca mai era nevoie de un indicator al decaderii calitatii (in general) din Romania, poftim, inca unul!

+2 (2 voturi)
tuturor iobag
4.12.2020, 17:02:28

72 de trenuri la un interval de 40 minute : am citat din articol . vreau si eu ce fumati voi !

+1 (1 vot)
Azzumbo Jo
4.12.2020, 21:16:22

Din pacate, este o perioada in care nu prea mai aterizeaza avioane pe Otopeni. Sa speram ca pandemia nu va mai dura mult, iar cursele feroviare dintre OTP si Gara de Nord vor avea si pasageri!

+8 (8 voturi)
tuturor iobag
4.12.2020, 22:57:52

e un pas inainte ... dar BG are deja metrou care ajunge sub aeroport. ca de germania & etc nu are sens nici o comparatie ....

M Costi
5.12.2020, 05:25:28

Bravo , un lucru foarte bun ! Felicitari tuturor celor care au contribuit la constructia acestei noi legaturi feroviare !

+1 (1 vot)
Modifică Setările