Cîmpeanu respinge propunerea de trecere în online a şcolilor din Ilfov. Ministrul acuză DSP de „iresponsabilitate şi depăşirea atribuţiilor legale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ilfov de trecere în online a cursurilor în toate unităţile şcolare din acest judeţ nu a fost acceptată, prefectul judeţului opunându-se acestei măsuri. Ministrul critică atitudinea DSP Ilfov, pe care o cataloghează drept "iresponsabilitate".

"Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate otova înseamnă iresponsabilitate şi depăşirea atribuţiilor legale. Şi încă ceva: sunt 270 de unităţi de învăţământ, cu sau fără personalitate juridică, în judeţuI llfov. Dacă voiai să faci o asemenea propunere, făceai frumos o anchetă epidemiologică în fiecare din aceste 270 de şcoli şi îţi fundamentai propunerea pe această anchetă epidemiologică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi 24.

El a precizat că propunerea DSP Ilfov nu a fost acceptată. 

"Nu, pentru că prefectul judeţului Ilfov s-a exprimat foarte clar: el este pus acolo să respecte legea, legea nu permite formularea unei astfel de propuneri, o propunere care a aruncat în haos măsurile şi aşa fragile prin care încercăm să gestionăm situaţia de criză sanitară.”, a mai spus ministrul. 

Sorin Cîmpeanu, se declară din nou împotriva ideii de învăţământ online, el arătând că datele privind infectările indică faptul că, în ultima săptămână, rata de îmbolnăvire în rândul elevilor şi al cadrelor didactice a scăzut faţă de săptămânile anterioare. 

"Îmi place să cred că în acele şcoli (...) în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că, dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acţiuni culturale sau parcuri", susţine Cîmpeanu.

  

Întrebat dacă nu susţine învăţământul online, Cîmpeanu a răspuns: "Evident că nu”, el catalogând şcoala online drept "un dezastru”.

Conform ministrului, 459.000 de elevi învaţă în online, în prezent, proporţia acestora fiind de 15% din totalul elevilor şi preşcolarilor. La nivel naţional, 4% din şcoli au cerut trecerea la cursuri online.

Şeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19. Teodor Gabriel Negulescu spunea că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni,18 octombrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite