Cinci suspecţi de înşelăciune cu pachete turistice online au fost ridicaţi de poliţiştii bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci persoane au fost ridicate de poliţiştii bucureşteni FOTO Arhivă
Cinci persoane au fost ridicate de poliţiştii bucureşteni FOTO Arhivă

Cinci persoane suspectate de înşelăciuni pe internet cu pachete turistice, după ce au copiat site-ul unei companii de turism din Bucureşti, au fost ridicate în urma unor percheziţii făcute în Iaşi, informează Poliţia Capitalei.

Ancheta în acest caz a început imediat după ce compania Paralela 45 a reclamat la Poliţie, în luna iunie a anului trecut, că este victima unei infracţiuni de punere în circulaţie a unui produs ce poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, fapte privind mărcile şi indicaţiile geografice, precum şi a infracţiunii de înşelăciune, prin utilizarea în mod fraudulos a unui site de internet asemănător cu cel al său, potrivit unor surse apropiate anchetei şi citate de Mediafax.

În plus, în luna iulie 2013, Poliţia Capitalei a primit mai multe sesizări de la persoane care au cumpărat online pachete turistice în afara ţării de la cei care copiaseră numele şi site-ul Paralela 45. Însă, după discuţii telefonice sau online cu suspecţii şi achitarea contravalorii călătoriilor în diverse conturi bancare, nu au mai fost contactaţi şi nici nu au mai putut lua legătura cu aceştia.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 5, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au depistat cinci persoane suspecte în acest caz, respectiv două femei şi trei bărbaţi.

În timpul percheziţiilor făcute vineri, poliţiştii au descoperit mai multe carduri bancare şi telefoane mobile despre care se bănuieşte că ar fi fost folosite de suspecţi la înşelăciuni. Prejudiciul în acest caz este estimat la 10.000 de euro, au mai precizat sursele citate de Mediafax.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO 8 ghivece cu canabis şi 60 de grame din acelaşi drog, descoperite într-un apartament din Târgovişte

Percheziţii în Bucureşti, trei localităţi şi Penitenciarul Giurgiu într-un dosar de înşelăciune prin metoda „accidentul”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite