Cinci vizitatori pe minut la „Antipa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ziua inaugurării Muzeului Naţional de Istorie Naturală, încasările din biletele vândute celor peste 3.000 de vizitatori s-au ridicat la 31.000 de lei. Bucureştenii au fost încântaţi de cum a fost reinventat muzeul, singura lor nemulţumire a fost că au stat la coadă ore în şir pentru a intra.

Aproape 3.000 de bucureşteni au călcat pragul Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa", sâmbătă, în prima zi de vizită. Mai exact, cinci oameni pe minut au intrat în clădire şi au avut o experienţă de neuitat. În ziua deschiderii, s-au înregistrat încasări de aproape 31.000 de lei, adică circa 0,05% din întreaga investiţie făcută pentru modernizarea muzeului, care s-a ridicat la 55 de milioane de lei. Acelaşi scenariu s-a repetat ieri, când bucureştenii s-au îmbulzit din nou la „Antipa". Organizatorii sunt însă mai mult decât mulţumiţi. „Ne bucurăm că a venit atâta lumea, aşa ne-am şi dorit să fie", spune muzeograful Diana Ion, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Din cauza fluxului mare de vizitatori au apărut şi primele probleme. Pe iarba din faţa muzeului s-au adunat gunoaiele, coşurile fiind deja pline până la refuz. În plus, copiii plictisiţi de aşteptare s-au răzbunat pe girafa din polistiren de la intrare, făcându-i câteva găuri în picioare.
Copiii au fost încântaţi
Sloganul muzeului, „Antipa prinde viaţă", pare să se fi adeverit. Copiii tropăiau de bucurie şi nu se mai puteau desprinde de vitrinele cu animale, iar bliţurile nu mai conteneau. „Ce-i ăsta?", a fost întrebarea lor preferată şi, ajutaţi de ecranele tactile de unde se puteau afla informaţii despre fiecare exponat, părinţii au avut şi răspunsuri. O fetiţă scânceşte de frică la intrarea în peştera special amenajată. „Uite stalactite, stalacmite!", încearcă să-i distragă atenţia tatăl.
Nervii făcuţi la coada de la intrare se ştergeau însă după vizita în muzeu. „Am avut ocazia să mai văd un muzeu de profil la New York şi acesta nu este cu nimic mai prejos. Iar informaţiile despre exponate sunt foarte amănunţite, cine are studii de specialitate şi le poate aprofunda aici", explică Monica Dudoiu, venită la muzeu cu soţul şi copilul. „Merită fiecare bănuţ. Mi-au plăcut animalele de la etaj, fosilele de balenă. E foarte frumos. Vom mai veni şi când va fi mai liber", spune şi Dimitrie Moraru. Începând cu 1 octombrie, în sala multimedia a muzeului se vor organiza cursuri şi ateliere, iar la parter va fi amenajată şi o cafenea.
Cozi afară, cozi şi la bilete
Cei care au aşteptat ore în şir afară pentru a intra în muzeu, au mai avut de stat la cozi şi la automatele cu bilete. Cu toate că un bilet se cumpără destul de uşor, vizitatorii au nevoie încă de asistenţa unui angajat al muzeului. În plus, organizatorii vor aduce un al treilea automat pentru ca timpii de aşteptare să fie mai mici. În plus, au existat şi persoane care au făcut bişniţă cu bilete folosite pe care le vindeau mai departe, dar reprezentanţii muzeului au aflat la timp. „Sperăm că după ce se mai liniştesc apele să nu mai fie atâtea cozi şi în timp, vizitatorii să-şi poată cumpăra singuri bilete, fără asistenţă", a spus muzeograful Diana Ion.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite