Cine sunt cei 13 tineri care au murit la o săptămână după ce-au trecut prin iadul de la Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul tinerilor care au pierdut lupta cu moartea după incendiul din Clubul Colectiv este în continuă creştere, bilanţul anunţat în acest weekend de autorităţi ajungând la 45 de morţi. Zilele acestea, explică medicii, sunt adevărate obstacole pentru oamenii grav răniţi în timpul incendiului pentru că şansele să apară complicaţii respiratorii majore sunt foarte mari.

Ionuţ Popescu, fiul fostului director al ENET Focşani, Valter Popescu, este unul dintre cei care, sâmbătă dimineaţă, au pierdut lupta cu moartea la Spitalul de Arşi din Capitală. Tânărul avea 32 de ani şi în ultima săptămână a fost supus la două intervenţii chirurgicale de transplant de piele. În noaptea tragediei, tânărul se afla în Clubul Colectiv alături de prietena lui, Monica Tănăsoiu, una dintre cele 27 de persoane care au murit chiar în noaptea în care a izbucnit incendiul.

„Popeştii îşi beau cafeaua pe insula pustie acum, aia de care am zis mai devreme, unde e soare şi frumos. Monica a ajuns înainte şi a apucat să pună o vorbă bună şi pentru Ionuţ, care astăzi a plecat şi el, la fel de urgent, cu ceva treabă. Drum bun, prieteni dragi! Ne vom revedea âandva, să râdem şi să povestim, cum numai noi ştiam“, este mesajul postat pe reţelele sociale de un prieten al celor doi tineri.

Basistul care cântă printre îngeri

Ionuţ Maior, un tânăr în vârstă de 27 de ani care era internat la Spitalul Universitar din Capitală, se află şi el pe lista celor care au murit sâmbătă dimineaţă. Apropiaţii săi povestesc că iubea muzică şi că a aşteptat multă vreme concertul bărieţilor de la Goodbye to Gravity. A mers în club împreună cu soţia sa, care în acest moment se află internată tot la Spitalul Universitar, având râni mai uşoare comparativ cu Ionuţ. Tânărul, basist în trupa Bruma, a fost declarat decedat în dimineaţa zilei de sâmbătă, veste care i-a cutremurat pe apropiaţii săi.

„Un om incredibil de corect“

Un alt bărbat care a şi-a pierdut viaţa sâmbătă dimineaţă este Alex Chelba, un fotograf talentat în vârstă de 33 de ani, prieten apropiat al lui Cabral.

Vedeta de televiziune a publicat un text emoţionant, în care îşi descrie amicul drept „un om extraordinar, un fotograf bun, un om incredibil de muncitor şi de corect.“ „Plâng ca un idiot pentru că nu-mi aduc aminte să-i fi spus vreodată cât de mişto cred că este“, scrie Cabral.

 Acesta mai povesteşte că Alex Chelba filma concertul în momentul în care a izbucnit incendiul din clubul Colectiv şi a încercat să iasă, însă „a căzut la câţiva metri de ieşire şi a fost călcat în picioare“. De asemenea, Cabral precizează că o persoană l-a scos afară, „poate Despot, poate Rugină, poate Claudiu, poate un altul dintre cei care s-au dovedit a fi eroi în noaptea aia groaznică.“ Deşi Alex a reuşit să ajungă la spital şi să povestească tot ce s-a întâmplat, la scurt timp starea lui s-a deteriorat, a fost intubat şi, în cele din urmă, a murit.

Barmaniţa a luptat până la capăt

Incendiul din clubul Colectiv a făcut şi prima victimă din Braşov:  Alexandra Rădulescu, o tânără frumoasă şi plină de viaţă care avea 26 de ani. A luptat din răsputeri ca să rămână alături de prietenii ei, dar duminică dimineaţă a pierdut şi ea lupta cu moartea, ajung pe lista celor care plecat spre cer.

 Alexandra, Alexia Sandy, după cum o ştiu prietenii de pe Facebook, lucra ca barman la Clubul Colectiv din Bucureşti. Incendiul i-a ars un plămân complet, iar al doilea în proporţie de 65%. Zilele trecute, medicii i-au amputat patru degete necrozate de la mâna dreaptă.

Studentul turc a murit ieri

Printre cele 13 persoane care au murit în acest weekend se numără şi un cetăţeanul turc, Ayberk Manci. Acesta venise în Bucureşti cu o bursă Erasmus şi studia la Universitatea „Spiru Haret“. În ciuda tuturor eforturilor făcute de medicii de la Spitalul de Arşi, tânărul student s-a stins duminică dimineaţă, după cum au anunţat medicii.

Băiatul mersese în Clubul Colectiv împreună cuun alt student străin, spaniolul Imanol Galarza. Şi prietenul lui se află internat în spital, însă starea de sănătate este stabilă.  

Turcoaica plecată spre cer

Sâmbătă seara, Serian Mavi în vârstă de 25 de ani, a pierdut lupta cu moartea. Frumoasa turcoaică era din Constanţa şi a copilărit în cartierul Brătianu, alături de fratele său mai mic. Ambii părinţi au lucrat la CFR, iar tatăl ei este acum pensionar.

 Cum au aflat de tragedie, părinţii lui Serian au plecat la Bucureşti, unde au sperat într-o minune, deşi fiica lor se afla în stare critică. Acolo au stat până în ultima clipă, când fata lor a pierdut lupta cu moartea. Duminică, trupul neînsufleţit al tinerei a fost adus la Constanţa, pentru ca toţi cei care au cunoscut-o să poată să plângă la căpătâiul ei. Serian va fi înmormântată luni la cimitirul turcesc din localitate.

Fotografa care iubea să râdă

Veşti triste au venit în weekend şi de la Spitalul Floreasca din Capitală. Elena Toader, în vârstă de 30 de ani, se afla în stare critică şi a murit sâmbătă dimineaţă. Tânăra lucra ca fotograf la un studio de evenimente şi în noaptea tragediei se afla în club împreună cu sora şi cu prietenul ei. Din cauza arsurilor grave tânără a pierdut lupta cu moartea. Şi bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum, astfel că bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.

Printre cei care au murit în acest weekend se numără şi Adrian Popa, Dan Matei Alexandru,Florin Cristian Popescu, Tullia Ciotola şi Dan Ciobanu.

Din păcate, medicii nu au veşti foarte bune pentru familiile celor răniţi în Clubul Colectiv. Lista neagră ar putea fi completată în perioada următoare, pentru că, atrag atenţia specialiştii, şansele să apară complicaţii respiratorii majore sunt foarte mari. 

Pe aceeaşi temă:

Tragedie în Colectiv. Numărul morţilor se ridică la 45 - a noua zi de la incendiu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite