Cine este şeful ANI: Bogdan Stan a absolvit un curs de Securitate Naţională la Academia de Infomaţii a SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Stan Foto: Romania TV
Bogdan Stan Foto: Romania TV

Cine este şeful ANI. Preşedintele interimar al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Bogdan Stan, a promovat la sfârşitul săptămânii trecute concursul pentru şefia instituţiei, el urmând să fie validat de Senat în acestă funcţie.

Bogdan Stan era vicepreşedintele ANI şi conducea interimar instituţia, după demisia lui Horia Georgescu. Agenţia Naţională de Integritate a fost condusă de Georgescu începând din aprilie 2012 şi până în luna martie a acestui an. Georgescu a demisionat, în martie, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Şeful ANI va fi secretar de stat

Preşedintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI şi numit în funcţie de către Senat.Mandatul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate este de patru ani, iar funcţia este incompatibilă cu orice funcţie publică sau privată, cu excepţia celor din învăţământul superior.

Cine este şeful ANI: CV-ul lui Bogdan Stan

Bogdan Stat lucrează la ANI din 2007, ocupând, pe rând, funcţiile de consilier personal la Cabinetul Preşedintelui, inspector de integritate, şef serviciu, director, iar din aprilie 2012 este vicepreşedintele agenţiei.

El a absolvit, în 2005, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Titu Maiorescu" din Bucureşti, iar în 2010 a făcut un curs postuniversitar de securitate naţională la Academia de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii.

Cine este şeful ANI: ce a făcut înainte de a lucra la ANI

În perioada ianuarie 2007- decembrie 2007, Stan a lucrat ca avocat, specializat în cauze penale şi comerciale.  El a absolvit, în 2005, Facultatea de Drept- Ştiinţe Juridice de la Universitatea Titu Maiorescu şi a continuat studiile cu un master în Ştiiţe Penale (2006). Bogdan Stan a absolvit, în 200, Liceul Jean Monnet din Bucureşti- Secţia Uman.

Bogdan Stan a arătat în declaraţia de avere din iunie 2015 că nu deţine niciun bun imobil sau autotursime în proprietate. El a cumpărat o şalupă Jeanneau 515, în 2011. Ca vicepreşedinte al ANI, el a căştigat în 2014,  94.800 de lei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite