Cinematograful Patria a fost închis pentru că funcţiona într-o clădire cu bulină roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Cinematograful Patria din Bucureşti a fost închis, după ce recent a fost promulgată o lege care interzice desfăşurarea oricăror activităţi la care participă mai multe persoane în clădirile cu bulină roşie considerate pericol public.

„Cinematograful Patria s-a închis, iar Ministerul Culturii încă nu s-a pronunţat cu privire la această problemă. Nu ştim ce se va întâmpla cu personalul. Oamenii au o grămadă de probleme şi nimănui nu-i pasă, iar ministerul doarme“, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Sindicatului Liber RomâniaFilm, Maria Bikfalvi.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Culturii (MC) au precizat că au în subordine o singură instituţie încadrată în clasa I de risc seismic: Sala Studio.

„Ei (n.r. - Ministerul Culturii) răspund de noi. Vrea, nu vrea, ministerul are treabă aici şi trebuie să se ocupe“, a declarat Bikfalvi, precizând că şi clădirea în care se află cinematograful Scala este încadrată în clasa II de risc seismic. „Cu acesta ce facem? Dacă e inclus în clasa a II-a de risc înseamnă că mor mai puţini oameni, dacă o să cadă şi îl lăsam aşa?“, întreabă Bikfalvi.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite