Ciprian Ciucu anunţă că, în Sectorul 6, vor lipsi luminiţele de Crăciun: Am întors-o pe toate feţele şi cred că este decizia cea bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Capitalei, le-a transmis locuitorilor că anul acesta vor lipsi luminiţele de Crăciun. Edilul consideră că aceasta este „decizia cea bună” şi afirmă că, de banii respectivi ar putea face „o grădiniţă sau o creşă sau mai asfaltez o stradă.

„Nu ştiu cum să vă dau vestea acesta, aşa că v-o dau ca şi cum ai dezlipi un leocoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminiţe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate feţele şi cred că este decizia cea bună. 

Să vă dau şi datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar şi-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv şi avem acum un contract cadru.

Nu avem timp să facem o nouă achiziţie, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar pentru Parcul Drumul Taberei.

Acum... eu sunt mai zgârcit cu banul public, mă gândesc că de banii aceştia, 500.000 Euro, aş putea face o grădiniţă sau o creşă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminiţele ar fi la fel ca în anii trecuţi, am primit conceptul şi, vă spun, sunt cam de prost gust.

Ştiu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge. În aceste situaţii primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conştiinţa mea şi mă întreb ce decizie mi-aş fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Şi eu mi-aş fi dorit să mai limiteze din risipă şi să folosească banii pentru adevăratele priorităţi.

Mai este şi pandemia acesta nenorocită şi aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) şi contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea. Primordiale au fost raportul calitate preţ şi adevăratele priorităţi descrise mai sus.

Vă promit că pentru la anul mă voi ocupa din timp şi că voi remedia situaţia, să avem iluminat festiv de calitate la un preţ corect.

Vă mulţumesc pentru înţelegere, anul acesta ne decorăm casele şi sufletele!”, a scris Ciucu, pe Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite