Circ&Variete Globus a câştigat şi anul acesta „Leul de Aur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Artă a Circului şi-a ales şi anul acesta câştigătorul. Râvnitul trofeu „Leul de aur" a rămas la Bucureşti şi a fost câştigat de artiştii Circului Globus cu spectacolul ¬„Destinul dacilor".

Circ&Variete Globus a cucerit juriile şi publicul, reuşind să păstreze acasă premiul cel mare al Festivalului International de Artă a Circului - FIAC 2011. „Leul de aur" a revenit spectacolului „Destinul dacilor", scenariu şi regie Brindusa Novac.
La 50 de puncte diferenţă de marele câştigător a fost Circul Scott, care a plecat în Suedia cu „Leul de argint", pentru spectacolul „În căutarea cheilor cufărului".

Spectacolul Circului Naţional din Ucraina, „Get'man" a obţinut 72 de puncte şi s-a clasat pe locul III în preferinţele Juriului şi publicului românesc. Vecinii nostri au câstigat 'Leul de bronz'.

Timp de trei săptămâni, trei dintre cele mai importante circuri din lume au făcut senzaţie în Capitală.

Trei jurii au evaluat reprezentaţiile pregătite pentru festival

Marii artişti ucrainieni, suedezi şi romani au evoluat în faţa a trei jurii, care au evaluat actul de creaţie, calitatea show-ului, talentul şi dăruirea realizatorilor şi interpreţilor. Cel mai greu de convins a fost Juriul de specialitate, care i-a avut în componenta pe directorul „Talent Productions" Alex Hourdequin din Franţa, regizorul şi directorul circului „Brazil Jack" Carmen Rhodin Suedia, designerul vestimentar Liza Panait, regizorul Ioan Carmazan, directorul Centrului National al Cinematografiei şi managerul Operei Nationale Catalin Ionescu Arbore. Preşedintele a fost Vinicio Murillo, Talent Director al Ringling Bros and Barnum & Bailey Circus din Statele Unite ale Americii.

Prin organizarea festivalului din acest an, Circ&Variete GLOBUS a dorit să marcheze 50 de ani de artă a circului, în România.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite