Ciucu, PNL, despre taxa pentru maşini în Bucureşti: Voi susţine aceste măsuri, chiar dacă Firea pune carul înaintea boilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a anunţat că va susţine măsurile prezentate miercuri de primarul general Gabriela Firea privind taxarea maşinilor care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi interzicerea vehiculelor poluante în central Capitalei.

„Măsurile pe care le anunţă Gabriela Firea azi sunt exact măsurile pe care trebuia să le ia după mai bine de 3 ani de mandat. Sunt genul de măsuri cu caracter restrictiv care se iau la sfârşit, după ce ai creat alternativele: transport comun decent şi de încredere, transport alternativ, parcări la intrarea în oraş, şosea de centură şamd. Este vorba de acele măsuri mai complicate, mai grele, proiecte de infrastructură care nu sunt la îndemâna acestui primar incompetent. Cu toate acestea, voi susţine aceste măsuri, chiar dacă pune carul înaintea boilor, pentru că situaţia este extrem de periculoasă pentru sănătatea bucureştenilor”, a declarat Ciprian Ciucu.

Consilierul a precizat însă că urmează ca noi PNL să facă de la anul lucrurile „cum trebuie făcute, în ordinea lor logică”. „Şi încă ceva: voi propune un amendament prin care sumele colectate să fie utilizate special pe măsuri de mobilitate urbană / calitatea aerului. Asta ca să nu trimită iar pensionarii la mare sau să toace aceşti bani pe alte concerte şi festivaluri”, a precizat Ciucu.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat miercuri introducerea în dezbatere publică a unui proiect care prevede achiziţionarea unei viniete pentru toate autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov.

Potrivit iniţiativei, taxa pentru a intra în Bucureşti cu un autoturism înmatriculat în alt judeţ va fi de 10 lei pe zi sau 1.900 lei pe an. 

De asemenea, nu va fi permis accesul în zona centrală pentru maşinile non-Euro, Euro 1, Euro 2 şi Euro 3.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite