Clanurile „băieţilor răi“ din Bucureşti. Sandu Geamănu, Nuţu Cămătaru şi Sportivii, interlopii care „stăpânesc“ din umbră Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi Bucureştiul, aşa cum se întâmplă şi în alte mari oraşe ale ţării, este „disputat“ de clanuri cunoscute ca fiind destul de puternice.

Clanurile „băieţilor răi“ au atras mereu atenţia presei şi intervenţia oamenilor legii, dar cu toate acestea au rămas la fel de puternice. În Bucureşti, putem face un fel de hartă pe care putem trece numele fiecărui clan care într-un fel sau altul a ajuns în atenţia opiniei publice. 

Clanurile sunt grupările infracţionale în cadrul cărora există legături de familie între membri. În Bucureşti există mai mult de zece clanuri interlope formate din zeci de membri fiecare. Liderii acestor clanuri sunt singurii care iau decizii în cadrul grupului.  

O parte dintre clanurile care acţionează în Capitală nu sunt originare de aici, ci au rădăcinile prin judeţe limitrofe, cum ar fi Ilfov, Ialomiţa sau Prahova.

Ilie Alexandru, zis şi Sandu Geamănu, a fost condamnat la ani grei de închisoare, pentru omor, în dosarul în care era acuzat că în anul 2011, împreună cu trei apropiaţi, a ucis un bătrân în locuinţa acestuia şi a furat bunuri de jumătate de milion de lei. Acesta este cunoscut în Capitală ca făcând parte dintr-un clan foarte puternic.

Un alt clan cunoscut în Bucureşti, în zona Sectorului 1, este Sadoveanu. De asemenea, pe lista clanurilor devenite celebre în Capitală se află, în Sectorul 4, oameni conduşi de Toboşarii şi de oamenii lui Benga, potrivit Digi24.ro.

Totodată, în Sectorul 5 se află fraţii Cămătaru. Este vorba despre fraţii Ion şi Vasile Balint, şefii clanului Cămătaru, despre care s-a zvonit că îi ameninţau pe debitori lei pe care îi ţineau la o fermă de la marginea Capitalei.

Animale sălbatice în curtea lui Nuţu

La începutul anului 2013, oamenii legii au găsit în curtea lui Nuţu Cămătaru lei şi urşi.

„Animalele au fost bine întreţinute, însă nu aveau carnete de sănătate şi nici alte documente care să ateste că erau deţinute legal şi că au fost sub supravegherea unui medic veterinar. Salutăm viteza de reacţie a autorităţilor în acest caz şi sperăm ca această rapiditate să se manifeste şi în cazul altor animale sălbatice deţinute ilegal în captivitate privată”, spunea atunci Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte Vier Pfoten la acea vreme.

Potrivit legislaţiei, deţinerea în captivitate a animalelor sălbatice este permisă persoanelor fizice numai cu acordul scris al ANSVSA şi pe o perioadă de timp limitată.

În Bucureşti există şi alte clanuri cunoscute, precum oamenii din clanul lui Pian, sau alţii din clanul Ştoacă. În Sectorul 6 al Capitalei, sunt cunoscuţi oamenii lui Vali Nebunu, gruparea lui Pârcălab, dar şi clanul Preda.

Pe aceeaşi temă:

Un cunoscut al lumii interlope vasluiene a devastat un club, de supărare că nu i s-a permis să asculte manele

FOTO VIDEO EXCLUSIV Interlopii din Iaşi au distrus cu ciocanul şi cu ţigara în gură ţeava de gaz de la vila unui demnitar

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite