Clever Taxi a denunţat la Comisia Europeană interzicerea în Capitală a aplicaţiilor de taxi. România riscă un infringement

0
Publicat:
Ultima actualizare:
clever taxi

Compania Clever Taxi anunţă că a sesizat Comisia Europeană încă din luna decembrie 2017 cu privire la iniţiativa Primăriei Capitalei de a interzice accesul liber la aplicaţiile de taxi, iar decizia instituţiei de a supune la vot regulamentul cadru de organizare şi executare a activităţii de taxi în Bucureşti expune România unui risc major de a intra în procedura de infringement.

În prezent, Comisia Europeană investighează regulamentul „care contravine flagrant practicilor europene, precum şi modalitatea lipsită de transparenţă în care a fost adoptat”, potrivit reprezentanţilor Clever Taxi.

Potrivit lor, în cadrul dezbaterilor din ultimele luni, Guvernul prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Transporturilor, Ministerul Comunicaţiilor şi alte autorităţi ale statului şi-au manifestat susţinerea faţă de activitatea liberă a aplicaţiilor de tip agregatoare pe piaţa de transport public. De asemenea, şi Consiliul Concurenţei a declarat de nenumărate ori că existenţa aplicaţiilor contribuie la creşterea gradului de concurenţă.

„Pe parcursul acestor luni, zeci de mii de bucureşteni au semnat petiţii pentru menţinerea în forma actuală a aplicaţiilor de tip agregatoare. Adoptarea acestui regulament va afecta peste un milion de bucureşteni, atât consumatori, cât şi şoferi de taxi”, mai arată reprezentanţii serviciului de taxi.

Ei spun că sprijinul pentru existenţa acestor aplicaţii a fost exprimat şi de către numeroase asociaţii profesionale şi ONG-uri din industria transportului.

„Regulamentul pe care Primăria Capitalei îl propune nu este susţinut de niciuna din părţile direct afectate şi contravine legilor naţionale şi directivelor europene. Clever Taxi va continua să facă toate demersurile legale necesare la nivel naţional şi european pentru a apăra un serviciu care realmente a modernizat, revoluţionat şi aliniat la standardele europene piaţa de taximetrie din România”, conchis reprezentanţii companiei.

Clever Taxi a fost fondată în 2010 şi este o aplicaţie de e-hailling cu un milion de utilizatori şi peste 20.000 de şoferi înregistraţi. Clever Taxi are peste 50 de angajaţi şi este disponibilă în peste 20 de oraşe din România.

Începând cu iunie 2017, Clever Taxi a fost cumpărat de grupul Intelligent Apps. Grupul a fost înfiinţat în 2009 şi este parte din Daimler Mobility Services. Din acelaşi grup face parte şi mytaxi (disponibilă în 9 ţări din Europa), beat (în Grecia, Preu, Chile şi Columbia) şi Clever Taxi (România). Tot grupul are 16 milioane de utilizatori în 14 ţări şi 100 de oraşe, Intelligent Apps fiind una dintre cele mai mari companii de transport din Europa.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite