Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Clotilde Armand pune tunurile pe subcontractori: „Vremea lucrărilor de mântuială şi a lui «merge şi-aşa» a trecut”

4
12 May 2021 15:51:31
Autor: Cristina Morozan
Clotilde Armand : Vremea lucrărilor de mântuială a trecut Foto: Inquam Photos George Calin
Clotilde Armand : Vremea lucrărilor de mântuială a trecut Foto: Inquam Photos George Calin

Două societăţi comerciale care ”au crezut că pot încasa bani publici fără să-şi facă treaba la care erau obligate prin contract” au fost penalizate, a anunţat miercuri primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Cele două firme care aveau contracte încheiate cu Primăria, însumate, în valoare de peste 940.000 de lei, trebuiau să planteze arbori şi arbuşti în mai multe zone din Sector, dar nu şi-au respectat obilgaţiile contractuale.

„Am luat o decizie fără precedent la Primăria Sectorului 1. Două societăţi aflate în relaţii contractuale cu Primăria vor fi penalizate pentru nerespectarea standardelor de calitate a lucrărilor efectuate. Am decis să blocăm garanţia de bună execuţie la două societăţi care au crezut că pot încasa bani publici fără să-şi facă treaba la care erau obligate prin contract. 

Valoarea totală a garanţiei de bună execuţie este de 942.492,97 lei din care 743.717,96 lei pentru SOCIETATEA CONSTRUCŢII GENERAL MEDITERRANEA SRL şi 198.775,01 lei pentru ASOCIEREA AMBRO GARDEN S.R.L. & VI.MA.RA. S.R.L & MAXI DESIGN CONSTRUCT S.R.L. 

Cele două firme ar fi trebuit să planteze arbori şi arbuşti în mai multe zone din Sectorul 1, cum ar fi: Bucureştii Noi, Gara de Nord, Ştirbei Vodă, Mihalache-Turda, Titulescu-Banu Manta, Şos. Pipera, Calea Victoriei, Aviatorilor, Floreasca, Romană etc”, a anunţat edilul Sectorului 1 pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui comunicat al Primăriei cele două firme care au plantat arbori şi arbuşti în diferite zone ale Sectorului 1, trebuiau să îi inlocuiască în momentul în care aceştia s-au uscat, dar nu s-au respectat prevederile contractuale. 

„Toate societăţile care au contracte cu noi trebuie să înţeleagă că nu vom mai tolera nerespectarea prevederilor contractuale şi că nu vom mai închide ochii la încălcarea termenelor şi a standardelor de calitate a lucrărilor. În Sectorul 1, vremea lucrărilor de mântuială şi a lui «merge şi-aşa» a trecut”, a mai scris edilul sectorului 1.

 

Sursa Foto: Primăria Sectorului 1.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Dobos Vasilescu
12.05.2021, 15:55:25

Clondir vezi ca s-au numarat voturile. Tudorache a castigat alegerile.

-3 (7 voturi)
laur laur
12.05.2021, 17:30:31

Nu s-au numarat voturile, s-au numarat caratele Diamantelor .Da Tudorache a castigat, 5 ani ,cu executare.

+3 (3 voturi)
imsi1 imsi1
12.05.2021, 16:27:04

Pai rautatea asta a umblat noaptea si pus sare la radacina pomilor de aia s au uscat.

-5 (9 voturi)
eu doar constat
12.05.2021, 18:07:25

Foarte corect! Si-i doresc Clotildei, indiferent ce e pe langa ca numarare de voturi, sau mancatorii interne si externe la Sectorul 1, sa reuseasca. Ma tem, insa, ca nu va reusi. Subcontractorii nu lucreaza singuri ci in cadrul panzei de paianjen care s-a creat in decursul anilor in primaria Sect. 1, cam de la liberalul Andrei Chiliman incoace si a fost preluata de toti primarii, indiferent de partid. Panza, care a executat victime pe toate planurile, mai ales imobiliare si a adus mari beneficii materiale atat intreprinzatorilor, fie contractori, fie subcontractori, cat si tuturor primarilor. Clotilde ori va fi manjita de "sub-contractori" cu malai consistent si va ceda, ori, daca nu va ceda, numaratoarea voturilor si alte dosare, care vor aparea "fara numar, fara numar" ii vor pune capat carierei politice. Sau nu, si ii va da in gat pe toti! Sa speram, da'...mira-m-as!

-6 (6 voturi)
Modifică Setările