Clotilde Armand vrea să transforme în şcoală clădirea în care se află Institutul Levantului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand FOTO Facebook
Clotilde Armand FOTO Facebook

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, propune ca instituţia pe care o conduce să preia clădirea în care funcţionează Institutul Levantului şi să o transforme în şcoală.

„Există o mare provocare pentru şcolile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noştri să înveţe în condiţii civilizate. 

Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câţiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numeşte Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înfiinţat acest Institut de Studii Avansate a Culturii şi Civilizaţiei Levantului condus de fostul preşedinte al României – dl. Emil Constantinescu.

Ce face această instituţie?! Nimeni ştie. Se ştie doar că instituţia plăteşte salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?!

Să revenim însă la şcoli. Având în vedere deficitul unităţilor de învăţământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcţionează în prezent Institutul Levantului şi să o transformăm într-o şcoală. De exemplu: aici poate funcţiona Şcoala Pia Brătianu Nr. 2. (pentru cine nu ştie, la şcoala Pia Brătianu elevii învaţă în trei schimburi).

Trebuie să investim în viitorul copiilor noştri şi să lăsăm la o parte sinecurile din trecut“, spune Clotilde Armand. 

Institutul Levantului este condus de fostul preşedinte Emil Constantinescu. 

În septembrie 2013, prof. Emil Constantinescu, membru al Comitetului de conducere al Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă (Board of Trustees), înalt for academic internaţional (fondat în urmă cu 60 de ani de Albert Einstein, Robert Oppenheimer, John Fleming,  John Bernal, Henry Moore, Yehudi Menuhin şi laureaţi ai premiului Nobel) a prezentat propunerea înfiinţării unui Centru de Excelenţă al Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă (WAAS) la Bucureşti.

În sesiunea Comitetului de conducere al WAAS de la Ottawa, din 16 septembrie 2013, Board-ul a aprobat stabilirea în România, la Bucureşti, a unui centru de excelenţă WAAS, luând în considerare prestigiul şi capacitatea ştiinţifică a învăţământului superior şi al şcolii de cercetare româneşti. De asemenea, Board-ul a aprobat programul doctoral în diplomaţie culturală organizat de un network de universităţi europene sub patronajul WAAS. În octombrie 2013, participanţii la World University Consortium (WUC) au exprimat suportul lor pentru această decizie, apreciind că acest centru îşi va putea aduce o contribuţie importantă la elaborarea unei noi paradigme pentru societatea globală a secolului XXI şi la proiectul Universităţii Mondiale, iniţiat cu 60 de ani în urmă de fondatorii WAAS, conform unei scrisori adresată de preşedintele WAAS, Ivo Slaus, ministrului Educaţiei Naţionale din România.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a aprobat înfiinţarea acestui centru, iniţial la Universitatea din Bucureşti şi, ulterior, a agreat propunerea preşedintelui Constantinescu ca acest centru să fie plasat în subordinea Senatului Parlamentului României, ca o instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică, ceea ce poate duce la sporirea prestigiului Senatului în lumea academică românească şi internaţională şi în planul relaţiilor interparlamentare.

   

Lipsa de activitate relevantă a acestei instituţii a fost criticată de numeroase ori. A existat şi un proiect de desfiinţare a Institutului, respins, însă, de Camera Deputaţilor în iunie 2020.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite