CNSU respinge propunerea de carantinare a Capitalei, anunţă Raed Arafat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Grupul tehnico-ştiinţific din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis să respingă propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică privind carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, a anunţat, vineri, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Astăzi (vineri-n.r.) a avut loc întâlnirea grupului tehnico-ştiinífic cu care ne-am consultat pe propunerea INSP-ului de carantinare a zonei Bucureşti-Ilfov. Hotărârea votată cu majoritate, astăzi, în cadrul grupului, a fost de a nu se carantina Bucueşti-Ilfov. Asta va fi propunerea care va merge către CNSU şi care în cursul zilei de astăzi va fi pezentată miniştrilor şi membrilor CNSU şi premierului”, a spus Arafat.

Specialiştii în sănătate publică au cerut carantină pentru Bucureşti şi Ilfov, devenite focare de COVID -19, cu incidenţe de peste 15 la mie.

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 15,83 la mia de locuitori, după de joi era de 15,4 la mie. De asemenea, incidenţa a ajuns la 24,47 la mie în Clinceni, iar în alte cinci localităţi din judeţul Ilfov la peste 20, potrivit site-ului Prefecturii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite