Coadă ca pe vremea comuniştilor la Circa Financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a fost ultima zi de depunere a declaraţiilor trimestriale, semestriale şi lunare de pe anul trecut pentru societăţile comerciale bucureştene. Ca la fiecare sfârşit de trimestru, o dată la patru luni, contabilii sau reprezentanţii firmelor s-au înghesuit în cele şase secţii financiare aferente fiecărui sector pentru a depune documentele de impozite, taxe, de TVA şi de lucrări şi achiziţii cu TVA.

Câteva sute de persoane se înghesuiau azi-dimineaţă la cele patru ghişee deschise pentru depunerea declaraţiilor de la Administraţia Financiară a sectorului 6 de pe strada Popa Tatu. Unii doar cu câteva dosare în braţe, alţii cu sacoşile pline de documente - toţi erau nemulţumiţi că trebuie să rabde câteva ore pentru a lăsa declaraţiile pe care le-ar fi putut depune în urmă cu o săptămână în mai puţin de zece minute.

Câteva sute de persoane la patru ghişee

Coada începea de la etajul unu, se continua pe scările în spirală ale clădirii până afară, la intersecţia Popa Tatu cu General Berthelot. Peste 20 de persoane nici măcar nu apucaseră să intre în circă şi-şi aşteptau rândul afară, în frig.

„Sistemul informatic merge groaznic“
Pe de altă parte, unii dintre contabili susţin că de vină ar fi conducerea instituţiei. „De un an şi jumătate a intrat în vigoare o ordonanţă de urgenţă a Guvernului prin care s-a decis ca declaraţiile să poată fi trimise online, dar sistemul informatic merge groaznic şi este aproape imposibil de folosit“, s-a plâns supărată o contabilă.

Dacă documentele nu au fost depuse până la ora 16.30, firmele riscă să primească amenzi usturătoare. „Stau aici până termin cu toate declaraţiile deoarece de mâine se dau amenzi firmelor de la 500 de lei. Oricum, sunt înţelegători funcţionarii de la ghişee şi stau şi peste program cu noi“, a spus Andrei Tomescu, reprezentantul unei firme de consultanţă şi contabilitate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite