Coadă pe zeci de metri pentru vaccinare la Maratonul din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maraton vaccinare Bucureşti: Biblioteca Naţională şi Sala Palatului / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Maraton vaccinare Bucureşti: Biblioteca Naţională şi Sala Palatului / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Coada de duminică de la centrul de vaccinare deschis la Sala Palatului în cadrul Maratonului Vaccinării din Bucureşti s-a întins pe zeci de metri. Peste 12.000 de persoane s-au vaccinat anti-Covid, în ultimele două zile, iar numărul imunizărilor creşte constant.

Organizatorii Maratonului de Vaccinare din Bucureşti au fost surprinşi de numărul mare de persoane care au venit să se imunizeze la Sala Palatulului, dar şi la Biblioteca Naţională.

Medicii, rezidenţii, studenţii, dar şi voluntarii au declarat că sentimentul de oboseală nu mai există atât timp cât sunt prezente extrem de multe persoane care luptă pentru acelaşi scop: învingerea virusului.

Încă de dinainte de miezul nopţii au fost vaccinate peste 10 mii de persoane, de toate vârstele, indiferent de vremea de afară.

„Este un număr mai mare de persoane care s-au prezentat în această seara, în mod neaşteptat. Aseară temperatura era mai prietenoasa cu toata lumea. Ce e surprinzător e media de vârstă. Încă vin seniori şi la această oră (în cursul nopţii – n.r.) şi cu această temperatură", a declarat Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului.

Cadrele medicale, care deşi nu au dormit deloc de mai bine de 24 de ore, încurajează cetăţenii să profite de ocazia aceasta a maratonului de vaccinare şi să se prezinte în număr cât mai mare  la cele 40 de cabinete deschise non-stop.

„N-am putut să simt oboseala, au fost foarte multe lucruri de făcut pe lângă fişa postului ca medici rezidenţi, a trebuit să facem multe lucruri, să ne coordonăm cu studenţii. Nici după 24 de ore nu mi-e somn”, a declarat Horea Constantin Chirilă, medic rezident la neurologie pediatrică la Spitalul Obregia, preşedintele Societăţii Multidisciplinare a Medicilor Rezidenţi.

În campania de vaccinare sunt implicaţi şi sportivi de la CS Dinamo, care au ajuns în jurul orei 12.00 la Sala Palatului pentru a se imuniza. 

Persoanele care s-au vaccinat deja, îî încurajează şi pe ceilalţi să se vaccineze, pentru a fi uniţi în această luptă şi pentru a reveni, cât mai curând, la normal. 

,,Aveam multe frici, dar a fost mult mai bine. O mână foarte uşoară, a mers repede. Îndemn bucureştenii să se vaccineze, să nu aştepte ca mine până acum, să se vaccineze repede",  a spus femeie în vârstă, iar un cuplu de tineri i-au îndemnat pe ceilalţi să se imunizeze deoarece „e foarte important să ne unim toţi să scăpăm din acest haos”. 

Mai multe persoane au declarat că daca nu exista acest maraton cu program non-stop, nu aveau posibilitatea de a se vaccina în timpul zilei, când au un program încărcat. 

O tânără a afirmat că „lucrez pe timpul zilei, am programul încărcat, mi-e mai uşor aşa", iar un bărbat a spus că „e mai liber, copilul doarme acum si acum am timp". 

Maratonul vaccinărilor continuă, în Bucureşti, atât la centrele de la Sala Palatului, cât şi la cele de la Biblioteca Naţională, până luni la ora 8.00. Sunt aşteptaţi oricine doreşte să se vaccineze. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite