Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă decide astăzi dacă ridică restricţiile impuse de pandemie în Capitală. Şedinţă la ora 13.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştiul a fost şi joi în scenariul galben, pentru a doua zi consecutiv FOTO Guliver Getty Images / Sean Gallup
Bucureştiul a fost şi joi în scenariul galben, pentru a doua zi consecutiv FOTO Guliver Getty Images / Sean Gallup

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni vineri, ora 13:00, şi ar putea fi stabilite măsuri de relaxare a restricţiilor în Bucureşti.

Astfel, Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide azi mai multe măsuri de relaxare precum redeschiderea restaurantelor, sălilor de teatru şi cinematografelor. Apoi, măsurile ar putea intra în vigoare de la miezul nopţii. Ar purtea fi luate însă doar cîteva astfel de măsuri, deoarece atât restaurantele, cât şi sălile de teatru şi cinematografele vor avea voie să funcţioneze doar la o capacitate de 30% potrivit Digi 24.

De altfel, autorităţile din Capitală au anunţat ieri că au în vedere relaxarea restricţiilor, dacă trendul noilor infectări se va menţine în continuare la nivel scăzut.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat că va convoca o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în care vor fi luate în discuţie cel puţin aceste trei măsuri de relaxare.

Bucureştiul a fost şi joi în scenariul galben, pentru a doua zi consecutiv, astfel încât dacă incidenţa cazurilor noi rămâne şi vineri sub 3/1.000 de locuitori, autorităţile ar putea lua decizia de relaxare a restricţiilor. 

Mai exact în Capitală, joi, s-au înregistrat 447 de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2, iar  incidenţa cumulată a cazurilor a fost de 2,69 de cazuri/1.000 de locuitori, fiind a doua zi consecutiv când s-a aflat în scenariul galben.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite