Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la „Marius Nasta”

0
22 Sep 2021 20:53:16
Autor: News.ro
Spitalul „Marius Nasta”  FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Spitalul „Marius Nasta”  FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, printr-o hotărâre luată miercuri, amplasarea unei unităţi mobile ATI la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Alte măsuri luate de CMBSU sunt:

  • creşterea capacităţii de asistenţă medicală pentru pacienţii confirmaţi COVID-19 din unităţile sanitare din municipiul Bucureşti, prin suplimentarea numărului de paturi (inclusiv paturi ATI); 
  • avizarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare temporare; 
  • suplimentarea cu 20 de autospeciale din cadrul IGSU pentru realizarea testării la domiciliu; operaţionalizarea unui număr suplimentar de paturi ATI de la 40 la 54, în maxim 72 de ore; 
  • suplimentarea numărului de paturi simple de la 412 la 712; - înfiinţarea unui număr de 28 de paturi terapie intermediară (21 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş în termen de 14 zile; 7 la Spitalul Clinic de copii 'Victor Gomoiu' în termen de 7 zile). 
 
Comitetul a mai hotărât creşterea capacităţii de vaccinare şi detaşarea de personal de la instituţiile membre ale CMBSU către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti. 
 
Decizia CMBSU mai prevede intensificarea acţiunilor de control privind respectarea măsurilor necesare prevenirii şi combaterii infecţiilor cu SARS CoV-2.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările