Complexul social OMINIS din sectorul 4, aproape gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul de servicii sociale de zi OMINIS este aproape gata, după cum a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Centrul se întinde pe o suprafaţă de 3.800 de metri pătraţi şi are capacitatea de a găzdui 300 de persoane în fiecare zi.

Oprescu a vizitat miercuri şantierul complexului situat în strada Turnul Măgurele din sectorul 4.

Centrul social are o suprafaţă de 3.800 de metri pătraţi şi este construit special pentru a găzdui zilnic în jur de 300 de persoane. De asemenea, va cuprinde o creşă, o grădiniţă, un centru de zi pentru versoane vârstnice , cantină şi spălătorie socială, dar şi centru de zi pentru copii cu dizabilităţi. 

„Sunt bucuros că am reuşit într-un an să transforăam un spaţiu insalubru, un adevărat focar de infecţie, într-un complex integrat de servicii sociale, pe care să îl redăm comunităţii. Este pentru prima dată când reunim sub acelaşi acoperiş o multitudine de servicii destinate protecţiei categoriilor sociale vulnerabile, copii, bătrâni şi persoane cu handicap“, a precizat Sorin Oprescu.

Edilul-şef a precizat că în cadrul complexului social vor exista şi o creşă, o grădiniţă, un afterschool, un centru de formarea profesională, dar şi un centru de zi pentru adolescenţi cu tulburări de spectru autist.

„În cadrul acestui complex se va amenaja şi un centru de zi pentru persoanele vârstnice, unde bătrânii care nu pot fi lăsaţi singuri acasă pe timpul zilei vor putea fi aduşi dimineaţa aici de către aparţinători şi luaţi seara. În acest centru, varstnicii vor beneficia de asistenţă medicală primară, trei mese pe zi şi diverse activităţi de socializare, precum şi activităţi în aer liber.

image

Aşa arată complexul social FOTO PMB

De asemenea, va fi amenajată o bibliotecă şi un centru informatic unde persoanele vârstnice vor fi instruite să utilizeze computerul şi internetul pentru a putea comunica mai uşor cu rudele din străinătate“, a mai spus primarul general. 

Imobilul, abandonat şi vandalizat

Clădirea în care va funcţiona Complexul „OMINIS - din grijă pentru oameni“ a fost construită în anii 60, iar în 2000 imobilul a fost abandonat şi vandalizat de mai multe ori. Reprezentanţii municipalităţii spun că din aceste cauze structura de rezistenţă a clădirii a fost afectată, iar degradarea a fost accentuată de inundaţiile repetate la subsolul imobilului. 

image

În 2012 au început lucrările de amenajare a complexului, iar în acest moment muncitorii au ajuns pe ultima sută de metri cu amenajările FOTO PMB

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite