Concert Direcţia 5, tradiţie de Ziua Îndrăgostiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solistul Cristi Enache, basistul Marian Ionescu, chitaristul Niculae Damalan şi bateristul Marius Keseri au dezvăluit pentru „Adevărul de Seară“ care vor fi surprizele show-ului de la Sala Palatului.

„Adevărul de Seară“: Povestiţi-ne despre concertul din această seară, de Valentine’s Day...

Marian Ionescu: Concertul de la 14 februarie deja a intrat în tradiţia Direcţia 5 ca un eveniment anual. Vrem să fie, ca de obicei, un concert frumos, călduros, sentimental, pentru fete, dar şi pentru băieţi. Avem câţiva invitaţi speciali, instrumentişti renumiţi care vor fi prezenţi alături de noi pe scenă.

Toate cântecele din setlist vor fi de dragoste?

M.I.: Da. Concertul va avea de la piese dinamice, la piese emoţionale. Am vrea să începem concertul făcând o legătură în timp. Începem cu Tony Şeicărescu, unul dintre primii solişti ai formaţiei, care va cânta un cântec de pe discul „La vulturul de mare cu peştele în gheare“, apoi piesa „Don’t Go“.

Ce aduce nou acest spectacol faţă de celelalte concerte de Ziua Îndrăgostiţilor?

M.I.: Nu vrem să facem surprize. Vrem să construim o stare de spirit la concert, pentru ca niciunul dintre oamenii care vin să nu aibă senzaţia că a pierdut timpul. Va fi un act cultural, din minutul unu până în minutul 100. Data trecută am cântat peste două ore şi ceva, iar tendinţa sălii este de a te chema la bis. Vom încerca să nu răspundem acestei chemări. Vrem să ne încadrăm în durata standard a unui concert, adică între 90 şi 110 minute.
La concert vom lansa discul „Declaraţie de dragoste“, care va conţine cele mai frumoase melodii de dragoste ale noastre. Câteva fete vor primi cadou albumul, dar trebuie să facă nişte demonstraţii pe scenă - unele dintre ele trebuie să ştie aproape perfect istoria formaţiei Direcţia 5. Va fi un spectacol cu deschidere în egală măsură pentru băieţi şi pentru fete, cu relief variat. În general mesajul pe care îl ducem noi este de dragoste, dar şi pentru pacea mondială. Şi vrem să vorbim publicului din inimă, fără nicio prefăcătorie, pentru că muzica noastră se remarcă prin simplitate şi sinceritate. Există o chimie clară între noi şi publicul nostru, pentru că altfel nu ar veni oameni din toată ţara la spectacole.

Cum decurge pentru voi înregistrarea unui album?

M.I.: Lucrăm şi în ianuarie, deşi este de obicei o lună de vacanţă. În ultimii ani, până la 20 ianuarie facem un fel de pauză, în care colegii mei merg în vacanţă cu soţiile sau iubitele şi apoi intrăm în studio şi încercăm să pregătim materialul pentru anul care începe. Vrem să avem mereu cântece noi de oferit publicului. De-a lungul anului mai avem mici sesiuni de înregistrări de piese. Astfel, cam în fiecare an, la sfârşitul lui martie, avem un material aproape gata de lansare.

Cam câte concerte aveţi pe lună?


M.I.: Nu am avut niciodată sub zece concerte într-o lună. Programul nostru este organizat în aşa fel încât numărul concertelor se înscrie între zece şi douăzeci pe lună. Numărul variază în raport cu distanţa dintre oraşe.

Având în vedere că susţineţi atâtea concerte, nu simţiţi niciodată că acestea devin o rutină?

Cristi Enache: Niciodată. Atâta timp cât simţi pasiunea pentru ce faci, nu poţi intra în rutină. Noi nu considerăm muzica un serviciu normal. Dar, noi vorbim de artă şi arta nu poate fi sinonimă cu rutina. Fiecare concert are particularitatea lui. 

M.I: Publicul simte că nu suntem afectaţi de rutină. Oamenii văd că pentru ei cântăm, că ne întoarcem la bisuri, că preferăm să fim cu ei pe scenă decât la nu ştiu ce emisiune.

Marius Keseri: Nu simt rutina. Sunt ca un nou-născut de fiecare dată când urc pe scenă. Depinde şi de cum priveşti. Dacă priveşti ca pe o corvoadă sau ca pe  obişnuinţă, probabil că nu eşti tocmai în apele tale. Dar dacă te urci pe scenă cu inima deschisă, atunci nu poţi simţi rutina. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite