Conductă care deversează apă poluată direct în Lacul Morii, descoperită de şeful Gărzii de Mediu. „Tind să cred că sunt ape menajere de la construcţiile din proximitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captura video
Foto Captura video

„Vom afla luni de ce conducta deversează în Lacul Morii ape care normal trebuiau să ajungă la o staţie de epurare”, a scris pe Facebook noul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a publicat şi două înregistrări video.

Berceanu a luat mostre pentru a fi analizate în laborator, dar  acestea vor fi analizate abia luni, pentru că „laboratorul mobil al Apelor Române nu lucrează în weekend”. Conducta a fost sigilată în urmă cu câteva zile de către autorităţi, însă sâmbătă după-amiaza aceasta fusese deblocată.

„Mirosul e puternic, la fel ca şi poluarea şi tind să cred că sunt ape menajere de la construcţiile din proximitate, racordate ilegal la o conducta de ape pluviale aparţînând Comunei Chiajna. Am luat o mostră pentru laborator, urmând că în săptămâna viitoare să aflăm şi conţinutul care ne umple aerul şi ne poluează răul Dâmboviţa. Vom afla şi poziţia Primăriei Chiajna şi cuantumul amenzii”, a scris Octavian Berceanu pe Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite