Consilier USR în Primăria Sectorului 6, despre cum este otrăvită apa Argeşului prin deversarea ilegală de levigat de la groapa de gunoi Vidra FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cc

Octavian Berceanu, consilier USR în cadrul Consiliului  Sectorului 6 al Capitalei, arată, într-o postare pe Facebook, cum este otrăvită apa râului Argeş, în apropierea Capitalei, fără ca nicio autoritate a statului să ia vreo măsură.

Berceanu a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii şi o înregistrare video în care arată cum o cisternă deversează ilegal, la câteva sute de metri de un punct de lucru al Apelor Române, mii de litri de levigat - apă care trece printr-un depozit de gunoi - în albia râului Argeş. Deversările ilegale au loc în apropierea Capitalei, iar apa râului este folosită apoi de cultivatorii de legume la irigaţii, fără să ştie că este practic otrăvită. Levigatul ar proveni, potrivit lui Octavian Berceanu, de la groapa de gunoi Vidra. Cisterna filmată nu a mai apucat să deverseze apa otrăvită, după ce Berceanu a chemat poliţia.

În mesajul său, consilierul USR de la Sectorul 6, cere explicaţii Serviciului Român de Informaţii, DIICOT şi Apelor Române, care ar fi trebuit să nu permită ca o astfel de operaţiune de poluare să poartă avea loc. După părerea sa, în ceea ce se întâmplă sunt implicate firme cu susţinere politică, aceasta fiind motivul pentru care nicio instituţie a statului nu a făcut nimic pentru a stopa otrăvirea apelor Argeşului.

Prezentăm mai jos postarea integrală a conslierului USR Octavian Berceanu:

„Cum ne «sinucid» mafioţii din statul paralel cu siguranţa cetăţeanului!

Dragă SRI - Serviciul Român de Informaţii Eşti plătit ca să faci afaceri sau să ai grijă de siguranţa naţională şi a cetăţenilor? 

Frumosule, D.I.I.C.O.T! Ştii care-s implicaţiile deversării a sute de tone de otravă în Argeş? Murim pe capete!

Dacă neica nimeni ca noi descoperim că suntem otrăviţi sistematic care mai este menirea ta? Sunt băieţii din SRI acţionari la afacerile cu gunoi? Ghinion?

Prietene, îţi aduci aminte de anii 1990 cu dozatoare? Te duceai cu sticla ta la prăvălie şi te intreba vânzătorul din care suc vrei! Dacă nu erai hotărât iţi spunea el ”Carcalete!” 

Zeama care rezultă din trecerea apei printr-un depozit de gunoi se numeşte levigat şi este un carcalete de otrăvuri. Apa strânge substanţele rezultate din descompunerea gunoaielor vegetale, animale, electronice, electrice, becuri, baterii, lichide de curăţat, iar zeama care rezultă este foarte acidă, plină de bacterii, viruşi, un rezervor de metale grele şi combinaţii chimice letale. Lichidul acesta, negru precum păcura şi cu miros insuportabil, dacă ar primi o etichetă ar fi ”Multi-otrăvuri”.

Fix «carcaletele din otrăvuri» care ne poate trimite la 2 metri sub pământ este vărsat sistematic în pânza freatică şi în râul Argeş. Mai jos, în aval, din râu este pompată apa pentru sutele de solarii şi culturi agricole, şi tot din râu se adapă animalele şi se aduce peştele gras în pieţe. Animalele şi plantele sunt magneţi pentru otrăvurile din levigat. Adică ceea ce găsim eco pe tarabele şi supermarket-urile din Bucureşti, e posibil să fie o otravă pe care o înghiţim zilnic datorită poluării grave a surselor de apă.

dcdd

Cisterna din imagine avea 19.000 de litri de otravă de la groapa de gunoi Vidra şi urma să o verse într-un canal care face legătura dintre staţia de epurare a oraşului Mihăileşti şi râul Argeş. Cu fiecare sezon de ploi, această groapă exportă levigat 

şi îl deversează în diferite locaţii folosind structuri de crimă organizată cu fără nicio jenă, semn că instituţiile statului sunt parte din aranjament. Metoda folosită arată că, în urma unui dezastru ecologic şi umanitar, vina ar fi fost atribuită staţiei de epurare.

Autoritatea Apele Romane spune ca măsoară constant calitatea apei şi că totul este în parametrii normali în timp ce producătorii de legume şi locuitorii de pe malul Argeşului abia mai pot respira din cauza mirosurilor. Unul din punctele de lucru ale Apelor Române se află la câteva sute de metri de canalul de deversare, la 20 de metri înălţime, suficient pentru angajaţi cât să vadă activitatea infracţională. Cisternele cu levigat trec pe lângă birourile Apelor Române.

Sub contracte fictive, firme din Ilfov, acoperite politic şi ferite de controale severe, desfăşoară activităţi ilicite din care rezultă distrugerea mediului şi trimiterea unei părţi a populaţiei în Rai. Deversarea de levigat în râul Argeş este un atentat direct la siguranţa naţională! Cei mai vulnerabili dintre noi sunt copiii, cei care au sistemul imunitar şi sistemul nervos insuficient dezvoltate.

Nu ştiu ce fac autorităţile, dar simplul fapt că până acum a fost posibilă această otrăvire sistematică a populaţiei mă face să cred că avem nişte criminali în serie la conducerea instituţiilor publice.

Una peste alta mulţumesc Politia Romana pentru implicarea rapidă“.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite