Consilierii generali au aprobat exproprierile de pe Fabrica de Glucoză. Alte două proiecte importante au fost votate în Consiliul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Fabrica de Glucoză FOTO Arhivă
Strada Fabrica de Glucoză FOTO Arhivă

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, joi, mai multe proiecte de hotărâre care vizează exproprieri ce au fost pe masa consilierilor generali de mai multe ori. Printre acestea se numără şi culoarul de exproprieri de pe strada Fabrica de Glucoză.

Consilierii generali au aprobat culoarul de exproprieri pentru penetraţia Splaiul Independentei - Ciurel - Autostrada Bucureşti - Pitesti, între strada General Popovat şi strada Amilcar C. Sandulescu, costurile estimate ridicându-se la circa 22 de milioane de lei, potrivit Hotnews. Pentru prima etapă a lucrării, suprafaţa expropriată ar urma să fie 13.873 de metri pătraţi.

De asemenea, astăzi a mai fost aprobat şi proiectul de hotărâre care prevedea un nou culoar de exproprieri pe strada Fabrica de Glucoza, între Şoseaua Petricani şi bulevardul Barbu Văcărescu, la doua benzi pe sens plus trotuare. Concret, municipalitatea va expropria circa 15.500 de metri pătraţi de teren şi 2.200 de metri pătraţi de construcşii pentru care ar urma să scoată din visterie în jur de 48 milioane de lei.

Un alt proiect votat vizează o altă serie de exproprieri de această dată fiind vorba despre culoarul destinat lărgirii Bulevardului Liviu Rebreanu, între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi 1 Decembrie 1918. Aici, exproprierile cuprind suprafeţe mai mici:  3.951 de metri pătraţi de teren şi 167 de metri pătraţi de  construcţii, valoarea totală a despăgubirile fiind de 6 milioane de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite