Consiliul Local al Sectorui 1 a aprobat proiectul de desfiinţare a trei structuri aflate în subordinea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Primăria Sectorului 1 a anunţat că a fost făcut primul pas pentru depăşirea crizei bugetare şi evitarea intrării în incapacitate de plată. Consiliul Local al Sectorui 1 a aprobat proiectul de desfiinţare a trei structuri aflate în subordinea sa: Administraţia Pieţelor, Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice şi Centrul Cultural.

Prin această hotărâre, atribuţiile celor trei instituţii sunt preluate de aparatul de specialitate al primarului Sectorului 1., potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 al Capitalei.

"Ne confruntăm cu o criză bugetară fără precedent pe care ne-a lăsat-o moştenire fosta administraţie. Vorbim despre un deficit de 1,2 miliarde lei care poate duce, cât de curând, la intrarea instituţiei în incapacitate de plată şi la imposibilitatea susţinerii salariilor angajaţilor, a plăţii utilităţilor sau a cheltuielilor cu asistenţa socială. Prin adoptarea măsurii de reorganizare a direcţiilor din subordinea Consiliului Local, am făcut un prim pas în depăşirea crizei financiare. Mulţumesc consilierilor locali pentru votul de astăzi şi pentru gestul de responsabilitate de care au dat dovadă. Au demonstrat tuturor că au înţeles gravitatea situaţiei în care se află bugetul local şi că interesul public ne cerea să luăm astfel de măsuri urgente", a declarat primarul Clotilde Armand.

În acest moment, veniturile Primăriei Sectorului 1 se situează în jurul sumei de 1 miliard de lei, în timp ce cheltuielile angajate depăşesc suma de 2 miliarde de lei, ceea ce înseamnă un deficit de 1,2 miliarde lei. Soluţiile propuse Consiliului Local de către primarul Clotilde Armand pentru depăşirea acestei situaţii au fost: reorganizarea Primăriei Sectorului 1, pentru eficientizarea activităţii şi reducerea cheltuielilor, şi eşalonarea plăţii facturilor emise de către furnizori.

 "Aşa cum am mai spus, în acest mandat, vom pune stop cheltuielii nejustificate şi iraţionale a banilor publici şi vom eficientiza activitatea întregii instituţii", a mai precizat edilul Clotilde Armand. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite