Consorţiul “Universitaria” face un apel la universităţile incluse în primele două categorii pentru constituirea unui for asociativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consorţiul “Universitaria” a lansat un apel către celelalte instituţii de învăţământ superior publice care au fost incluse în primele două categorii în urma clasificării universităţilor să se constituie într-un for asociativ deschis şi transparent.

Acesta ar urma să ofere soluţii la problemele actuale, de interes general şi mai ales instituţional, ale educaţiei, cercetării ştiinţifice, internaţionalizării programelor de studii şi ale implicării în comunitate.

Consorțiul “Universitaria” consideră că sistemul universitar public românesc are nevoie astăzi, mai mult ca oricând, de o gândire strategică inovatoare, prin care politicile educaționale să fie tot mai coerente și eficiente în spirit european, animate de atingerea idealului excelenței în cercetare și în formarea tinerelor generații de studenți. 

“În acest scop, ne adresăm colegilor, pentru care asumarea condiției de educatori şi cercetători înseamnă chiar rațiunea lor de a fi, cu îndemnul de a ni se alătura pentru a constitui o tribună publică, unde studenți și profesori deopotrivă să poată exprima interese de cunoaștere şi nevoi proprii și care să funcţioneze ca o instanță de reflecţie în spaţiul public, referitoare la aspectele stringente cu care se confruntă în prezent învăţământul superior românesc. Universităţile din Consorţiul „Universitaria” consideră ca fiind absolut necesară continuarea reformelor iniţiate în ultimii ani”, se spune în textul apelului.

Rectorii universităţilor din categoriile menţionate sunt invitaţi să răspundă apelului adresându-se conducerii Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca sau a Universității din Bucureşti până pe data de 18 mai.

Din Consorțiul “Universitaria” fac parte Academia de Studii Economice, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite