Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Contractul pentru realizarea drumurilor radiale în Capitală a fost semnat. Nicuşor Dan: „Cel mai ambiţios proiect de infrastructură rutieră”

4
25 Jan 2022 17:18:24
Autor: News.ro
FOTO: Facebook / Nicuşor Dan
FOTO: Facebook / Nicuşor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi, după semnarea contractului pentru realizarea drumurilor radiale, că este cel mai ambiţios proiect de infrastructură rutieră al acestui deceniu pentru Bucureşti, care prevede realizarea a 96 de kilometri de drumuri radiale, cu 33 noduri rutiere.

„Am fost azi la Ministerul Transporturilor pentru semnarea Protocolului de colaborare dintre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti în vederea realizării celor 10 drumuri radiale din Bucureşti, care vor face legătura cu viitoarea autostradă de centură. CNAIR şi ADIZMB au convenit să lucreze împreună pentru a pune în aplicare proiectul european care se va depune în perioada următoare şi care vizează proiectarea drumurilor radiale conexe autostrăzii de centură”, a scris marţi pe Facebook Nicuşor Dan.  
 
Primarul general afirmă că este „cel mai ambiţios proiect de infrastructură rutieră al acestui deceniu pentru Bucureşti”. Proiectul prevede realizarea a 96 de kilometri de drumuri radiale, cu 33 noduri rutiere, prin care principalele şosele ale Capitalei vor fi legate direct de autostrada de centură pentru a fluidiza traficul rutier în Bucureşti şi pentru a genera dezvoltare în regiunea metropolitană. 
 
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, marţi, într-o postare pe Facebook, că CNAIR şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti (ADIZMB) au semnat un Protocol de colaborare, prin care ADIZMB va elabora studiul de fezabilitate pentru construcţia drumurilor radiale conexe Autostrăzii de centură (A0), iar CNAIR se va ocupa de implementarea proiectului. Potrivit ministrului, reţeaua de drumuri va conecta mai eficient comunităţile locale din jurul Bucureştiului şi va elimina aglomeraţia din Capitală. 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Sorin Bogdan
25.01.2022, 18:54:03

Daca nu va veti apuca sa faceti/refaceti mai intai retelele de apa, canalizare, gaze si agent termic "cel mai ambiţios proiect de infrastructură rutieră" va fi un mare *** cu mot.

-1 (3 voturi)
laur laur
25.01.2022, 19:17:19

Un anunt despre NIMIC. Este un anunt fals care lasa impresia ca s-a semnat un contract pentru executia acestor sosele radiale . Nu e adevarat. In realitate s-au intalnit 2 matematicieni( in cazul lui grindeanu nu e cert decat ca scrie.. coperti) sa discute despre conlucrarea dintre doua entitati din subordine carea u semnat niste hartii cu harti pictate . Da si ? De 32 de ani am tot vazut harti pictate. Cu toate astea in Bucuresti despre trafic nici nu se poate vorbi. Trafic inseamna sa mergi, Nu e cazul in Bucuresti, cel putin 10 ore pe zi. Macar niste semafoare destepte sa fi instalat. NIMIC de la NIMICUȘOR.

-1 (3 voturi)
True Blue
25.01.2022, 21:31:40

Doar in titlu scrie contract... In rest nimic. Protocol, memorandum = zero. Ce contract s-a semnat?

+1 (1 vot)
Stefan Avram
26.01.2022, 13:33:27

Pai, nu s-au rezolvat problemele cu expropierile la A3 si incep alte expropieri? Am intrat in al 8-lea an cu CNAIR in Instanta si inca nu s-a judecat pe fond !!!!!! In conditiile in care lucrarile pe terenul meu au inceput in februarie 2008 !!!!!! Care din Ministrii perindati in 14 ani s-au interesat de datoriile CNAIR privind expropierile ?? Despre ce vorbim? Despre celeritate? Aia ne-a promis-o un anume Predoiu cand a fost prima data Ministrul Justitiei, prin 2016, parca.....Pai, pentru lucrarile despre care se face vorbire, despagubirile vor intra in sec. XXII ...... Adica pentru urmasii urmasilor nostri !

Modifică Setările