Controale pentru verificarea respectării regulilor anti-COVID într-un centru comercial din sectorul 4. Unde s-au descoperit nereguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au verificat mai multe magazine din cenrtul comercial FOTO Poliţia Capitalei
Poliţiştii au verificat mai multe magazine din cenrtul comercial FOTO Poliţia Capitalei

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 15 Poliţie împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar  Veterinare au desfăşurat, miercuri, o acţiune în contextul prevenirii şi combaterii efectelor  pandemiei de Covid-19, într-un centru comercial din sectorul 4 al Capitalei.

În acest sens, echipele mixte au discutat cu aproximativ 130 de persoane, cu privire la necesitatea respectării Legii nr. 55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi Hotărârea Guvernului privind starea de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.   

    

Totodată, discuţiile  au fost purtate şi cu privire la riscurile existente în cazul în care nu sunt respectate măsurile instituite de către autorităţile de sănătate publică, respectiv instituirea carantinei sau a izolării, arată Poliţia Capitalei într-un comunicat.

De asemenea, au fost verificate 5 societăţi şi 2 hypermaket-uri care au sediul în centrul comercial, fiind constatate nereguli la un magazin de bricolaj privind modul în care se verifica accesul persoanelor, triajul acestora şi substanţele folosite pentru dezinfectarea mâinilor. „Astfel, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7500 lei, pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020, dar şi pentru abateri  de la normele din domeniul sănătăţii publice”, precizează Poliţia Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite