Control judiciar timp de 60 de zile pentru tânărul care a dat cu maşina peste un poliţist, în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 23 de ani care a lovit cu maşina un poliţist care-i ceruse actele, sâmbătă, în Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Decizia ar fi  fost luată aseară de anchetatori, după mai bine de trei ore de audieri, potrivit Stirileprotv.ro.

De alfel, sindicaliştii din Europol au declarat că se tem că bărbatul care l-a lovit cu maşina pe poliţist ar putea scăpa nevinovat, deorece ar fi fiul unui angajat din Secretariatul General al Guvernului, şi că s-ar putea face presiuni pentru a-l scoate vinovat pe poliţist.

Incidentul s-a produs sâmbătă în Capitală şi  fost făcut public pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Un şofer care oprise neregulamentar, cu luminile de avarie aprinse, în zona Gării de Nord din Bucureşti a lovit un poliţist care iniţial i-a atras atenţia să elibereze zona unde oprise şi care, ulterior, la refuzul şoferului, a vrut să-l legitimeze pe acesta.

„Un autoturism staţionat neregulamentar în zona Garii de Nord din Bucureşti, pe modul «avarii», a fost atenţionat de un poliţist să se pună în mişcare. Şoferul nu a «suportat» critica şi a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care poliţistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima şi a lua măsurile legale, şoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru”, transmite sindicatul poliţiştilor în postarea de pe reţeaua de socializare.

Colegii poliţistului precizeazau că şoferul a fost prins la cinci străzi distanţă de locul în care s-a produs incidentul, iar sâmbătă seară acesta se afla în custodia poliţiei.

Conform sindicaliştilor din poliţie, încadrarea juridică a faptei de care se face vinovat acesta „nu poate fi alta decât” cea de „tentativă de omor".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite