Oprescu îndeamnă bucureştenii să nu se mai plângă. În Copenhaga, până şi pistele de biciclete sunt curăţate de utilaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri dimineaţă, că bucureştenii ar trebui să se plângă mai puţin sugerând că situaţia deszăpezirii din oraş este sub control. Dacă bucureştenii se plâng de munţi de zăpadă şi de adevărate aventuri pentru a ajunge la serviciu, există şi capitale europene unde deszăpezirea se face atât de bine încât pistele de biciclete sunt aglomerate.

Declaraţia făcută de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost făcută în cadrul unei vizite oficiale făcute de edilul-şef la Centrul de Monitorizare a Traficului, miercuri dimineaţă. Oprescu a explicat care este starea oraşului şi care sunt efectivele ce acţionează astăzi în oraş şi a îndemnat cetăţenii să nu se mai plângă, sugerând că autorităţile îşi fac îndeajuns de bine treaba.

Cu toate acestea, mai mulţi bucureşteni se plâng în continuare de starea trotuarelor şi de faptul că de fiecare dată când ninge, circulaţia rutieră şi cea pietonală sunt foarte afectate.

Pentru a vedea care este situaţia în alte capitale europene, adevarul.ro vă propune o scurtă introspecţie în sistemul din Copenhaga, capitala Danemarcei.

Un articol publicat pe site-ul copenhagencyclechic.com, dedicat amatorilor de ciclism urban, prezintă modul în care sunt abordate acţiunile de deszăpezire din capitala Danemarcei. Cunoscut ca un oraş unde transportul alternativ pe două roţi este extrem de încurajat de autorităţi, articolul arată cum utilajele de deszăpezire acţionează special pentru a elibera de zăpadă pistele de biciclete.

„Oraşele Copenhaga şi Frederiksberg aruncă sare înainte să ningă. După ce începe să cadă zăpada primele artere care sunt curăţate sunt pistele de biciclete şi abia apoi străzile. Am văzut aceste utilaje curăţând pistele de biciclete de şase ori înainte ca plugurile să cureţe străzile“, scria, în 2010, un locuitor al capitalei Danemărcii, într-un articol scris doar despre asta.

Şi cum pistele sunt curăţate, numărul celor care folosesc în continuare bicicletele pentru a se deplasa prin oraş pare că nu scade foarte mult nici măcar iarna. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite