Copiii cu dizabilităţi din sectorul 6 pot beneficia o echipă mobilă pentru recuperare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii cu dizabilităţi din sectorul 6 pot beneficia la domiciliu de prezenţa unei echipe mobile care oferă sevicii de kineto-terapie, logopedie, suport psihologic, asistenţă socială şi activităţi educaţionale.

În sectorul 6 sunt 83 de copii cu dizabilităţi nedeplasabili, din care un număr de 45 de copii au accesat deja serviciile oferite de “Echipa mobilă”, pentru care s-a impus intervenţia specializată la domiciliu, în vederea recuperării şi reintegrării lor în societate.

“Echipa mobilă” a fost înfiinţată în cadrul proiectului „Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale de sprijin al copiilor cu dizabilităţi aflaţi în propriile lor familii” derulat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 din luna martie a anului 2011.

Obiectivul “Echipei mobile” este intervenţia specifică în vederea furnizării de servicii de recuperare medicală şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi şi este compusă din patru kineto-terapeuţi, doi psihologi şi un asistent social.

În evidenţa Serviciului de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi se află peste 800 de copii cu dizabilităţi, iar pentru a veni în întâmpinarea familiilor acestor copii, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a facilitat accesul la componenta de recuperare medicală aflată în incinta Complexului de Servicii Sociale „Floare Roşie“. În acest sens, din luna iulie peste 10 copii au beneficiat, în mod gratuit, de serviciile de fizio-terapie, masaj, kineto-terapie şi hidro-kineto-terapie.

 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite