Creşterile de salarii din Metrorex scumpesc călătoria cu metroul. Şova: Sindicatul a şantajat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Sova FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Lucian Sova FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Transporturilor Lucian Şova a anunţat că se va scumpi călătoria cu metroul, ca urmare a majorărilor de salarii care vor fi acordate angajaţilor Metrorex.

„Efectul creşterilor salariale se va regăsi în costul pe care oamenii îl vor plăti pentru a călători cu metroul”, a declarat Lucian Şova, precizând că „sindicatul Metrorex a şantajat”.

Recent, sindicaliştii au hotărât să anuleze greva generală plănuită de angajaţii Metrorex, după ce s-a ajuns la un acord cu conducerea companiei. Asta după ce li s-a promis că angajaţii de la metrou vor primi 20% în plus la salariu. 

Iniţial, negocierile eşuaseră, liderul sindicaliştilor de la metrou, Ioan Rădoi, dând vina pe actualul ministru al Transporturilor, care nu ar accepta o majorare salarială de peste 18% aşa cum cer sindicatele. „Ministrul Şova a dat dispoziţie ca majorarea să nu se încadreze în bugetul de venituri şi cheltuieli. A zis 18% şi atât. Noi am propus un procet de 21%, deşi iniţial cerusem 42%, şi argumentasem cum se ajunsese la această sumă. Nu ştiu dacă în aceste condiţii mai este loc de negociere, deşi mai este programată o nouă întrevedere săptămîna viitoare. Cred că Iohannis şi partidul de guvernământ vor o grevă la metrou. Noi vrem un nou ministru, de la care ne aşteptăm să nu fie răutăcios. Actualul ministru de împinge spre grevă”, a declarat liderul sindicatelor de la metrou.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite