Cum arată primul Mercedes-Benz Citaro vechi al STB transformat în autobuz cu motor Euro 6 pe bază de gaz natural comprimat FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un Mercedes-Benz Citaro din prima generaţie a
fost transformat în autobuz cu motor Euro6 GNC Foto FAcebook / Asociaţia Metrou Uşor / Ştefan28
Un Mercedes-Benz Citaro din prima generaţie a fost transformat în autobuz cu motor Euro6 GNC Foto FAcebook / Asociaţia Metrou Uşor / Ştefan28

Au apărut imagini cu primul autobuz Mercedes-Benz Citaro Euro 3 convertit în autobuz GNC Euro 6. Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti, peste 500 de autobuze vechi ar urma să fie transformate în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat.

Este vorba despre un autobuz Mercedes-Benz Citaro din prima generaţie, introdus în circulaţie în 2006. 

Procesul de conversie a constat în: schimbarea motorului Euro 3 cu unul GNC Euro 6, reabilitarea caroseriei, dotarea cu aer condiţionat şi display-uri de infotainment pentru pasageri, tapiţarea scaunelor şi instalarea noilor validatoare Kapsch ce acceptă şi plata cu cardul.

Primăria Capitalei a anunţat în luna ianuarie că va demara un proiect prin care autobuzele vechi din Capitală, Euro 3, vor fi transformate în autobuze Euro 6, care vor funcţiona pe bază de gaz comprimat, costurile suportate de PMB fiind de 150 milioane de euro.

Astfel, 500 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 şi Euro 4 ar urma să fie transformate în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat (GNC, cu normă de poluare Euro 6), iar 100 - în troleibuze. Restul, de până la 1000 de autobuze Mercedes Citaro vor fi modernizate intr-o etapa ulterioara a proiectului.

Vehiculele vor suferi transformări esenţiale, inclusiv prin reamenajarea interioarelor şi dotarea lor cu aer condiţionat şi cu echipamente moderne de comunicaţii.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite