Cum arată primarul Bucureştiului?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoşor Dan se încălzeşte. Oare intră în teren? Foto: Mediafax
Nicoşor Dan se încălzeşte. Oare intră în teren? Foto: Mediafax

Nu mai e mult şi intrăm în adevărata campanie pentru alegerile locale, atunci când lucrurile vor intra în linie dreaptă şi bucureştenii, locuitorii celui mai important oraş din România (poluat sau nepoluat) se vor întrepta spre cabinele de votare şi vor vota, în majoritate, cu... Da' chiar, cu cine?

Trafic în Bucureşti

Ca bucureştean, născut-crescut în capitală, spun că lucrurile, evident, se complică aici şi în mare suntem puşi în faţa următoarei situaţie: Firea sau Nicuşor. Sau mai poate apărea un alt candidat surpriză, cine ştie?

Chiar şi aşa, până una alta, hai să vedem pe ce trei mari idei principale ar trebui să se axeze noul primar al capitalei:

Imagine indisponibilă

- Trafic. Da, TRAFIC! Traficul ne omoară încet-încet pe toţi şi chiar nu pot spune că vreun primar general a venit cu o îmbunătăţire la acest capitol. Nu e de ajuns să blochezi accesul pe liniile de tramvai. Nu există corelare bună la multe semafoare. Introduceţi taxă pe acces în centru. Introduceţi taxă de poluare pentru maşiniile sub Euro 4...

- Digitalizarea PMB. Toate companiile, direcţiile şi serviciile se pot digitaliza fără probleme. Suntem în secolul XXI, anul 2020, sunt prea mulţi oameni care stau de pomană şi aveţi, vă rog eu frumos, curaj să mai triaţi din angajaţi, pentru că din 5 angajaţi, 1 stă de pomană, iar treaba altor 2 poate fi făcută online. 

- Înfiinţaţi creşe şi grădiniţe ale PMB sau CGMB, la standarde europene şi cu personal ca lumea. Nu vă puteţi da seama cât de mare e cererea...

Imagine indisponibilă

Oprescu şi autostrăzile lui suspendate...

Spunea Rareş Bogdan că pentru prima oară, campania electorală pentru alegerile locale se va face cu bilanţul în mână. În România există insule de bunăstare, deci există dovada că se poate. Da, el enumera câteva oraşe unde lucrurile merg bine: Cluj şi Oradea. Da, merg bine, dar acolo a existat o strategie şi lucrurile s-au îmbunătăţit doar după ce decidenţii şi-au asumat, într-adevăr, deciziile.

P.S.: Mai e o idee şi vă întreb pe voi aici: oare ar fi bună introducerea unei noi prevederi care să spună că primarul municipiului Bucureşti trebuie să fie născut în Bucureşti? Întreb, în primul rând, pentru Firea (Bacău) şi Nicuşor (Făgăraş). În trecut - Lis (Zărneşti), Băsescu (Murfatlar), Videanu (Crevenicu). Oprescu a fost singurul născut în Bucureşti. Nu că zic, da' vreau să spun...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite