Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Cum arată primarul Bucureştiului?

7
5 Mar 2020 10:43:40
Marius Popescu
Nicoşor Dan se încălzeşte. Oare intră în teren? Foto: Mediafax
Nicoşor Dan se încălzeşte. Oare intră în teren? Foto: Mediafax

Nu mai e mult şi intrăm în adevărata campanie pentru alegerile locale, atunci când lucrurile vor intra în linie dreaptă şi bucureştenii, locuitorii celui mai important oraş din România (poluat sau nepoluat) se vor întrepta spre cabinele de votare şi vor vota, în majoritate, cu... Da' chiar, cu cine?

Trafic în Bucureşti
 
Ca bucureştean, născut-crescut în capitală, spun că lucrurile, evident, se complică aici şi în mare suntem puşi în faţa următoarei situaţie: Firea sau Nicuşor. Sau mai poate apărea un alt candidat surpriză, cine ştie?
 
Chiar şi aşa, până una alta, hai să vedem pe ce trei mari idei principale ar trebui să se axeze noul primar al capitalei:

- Trafic. Da, TRAFIC! Traficul ne omoară încet-încet pe toţi şi chiar nu pot spune că vreun primar general a venit cu o îmbunătăţire la acest capitol. Nu e de ajuns să blochezi accesul pe liniile de tramvai. Nu există corelare bună la multe semafoare. Introduceţi taxă pe acces în centru. Introduceţi taxă de poluare pentru maşiniile sub Euro 4...
 
- Digitalizarea PMB. Toate companiile, direcţiile şi serviciile se pot digitaliza fără probleme. Suntem în secolul XXI, anul 2020, sunt prea mulţi oameni care stau de pomană şi aveţi, vă rog eu frumos, curaj să mai triaţi din angajaţi, pentru că din 5 angajaţi, 1 stă de pomană, iar treaba altor 2 poate fi făcută online. 

- Înfiinţaţi creşe şi grădiniţe ale PMB sau CGMB, la standarde europene şi cu personal ca lumea. Nu vă puteţi da seama cât de mare e cererea...
 
 
Oprescu şi autostrăzile lui suspendate...
 
Spunea Rareş Bogdan că pentru prima oară, campania electorală pentru alegerile locale se va face cu bilanţul în mână. În România există insule de bunăstare, deci există dovada că se poate. Da, el enumera câteva oraşe unde lucrurile merg bine: Cluj şi Oradea. Da, merg bine, dar acolo a existat o strategie şi lucrurile s-au îmbunătăţit doar după ce decidenţii şi-au asumat, într-adevăr, deciziile.
 
P.S.: Mai e o idee şi vă întreb pe voi aici: oare ar fi bună introducerea unei noi prevederi care să spună că primarul municipiului Bucureşti trebuie să fie născut în Bucureşti? Întreb, în primul rând, pentru Firea (Bacău) şi Nicuşor (Făgăraş). În trecut - Lis (Zărneşti), Băsescu (Murfatlar), Videanu (Crevenicu). Oprescu a fost singurul născut în Bucureşti. Nu că zic, da' vreau să spun...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Lucifer
5.03.2020, 11:45:06

Cum arată primarul Bucureştiului? Arată ca bucureştenii! Ăia care i-au votat succesiv pe Halaicu, Ciorbea, Lis, Băsescu, Videanu, Oprescu, Firea. Fiecare oraş are Primarul pe care îl merită.....

+1 (1 vot)
Sorin Ionascu
5.03.2020, 13:48:04

Sai cei care NU i-au votat, pe niciunii, lasandu-i pe ceilalti sa decida pentru ei, pentru ca apoi sa iasa si sa se jeleasca in gura mare. Personal nu-i agreez foarte tare pe cei doi in discutie, cu Firea ne-am cam lamurit, cu Nicusor s-ar putea sa ne lamurim repejor. Dar va trebui sa alegem si trebuie sa ne gandim foarte bine e facem. Iar articolul asta are asa un discret si subtil parfum de 3 trandafiri rosii.

+2 (2 voturi)
Ghe Stoian
5.03.2020, 14:23:23

Tovarase Popescu : vrei sa fie primar general tovarasa fiirea ? Ce ai cu Nicusor Dan ?

+3 (3 voturi)
moftronix
5.03.2020, 23:36:20

Mucușor Ban zice că se inscrie in PNL și in USR dacă va fi cazul. In PSD este inscris mai demult dar nu vrea să recunoască. PSD n-a vrut să-l pună candidat. S-a crezut că Mucușor Ban știe doar să orăcăie, să dea lumea in judecată. S-a crezut că e bun doar in Opoziție, că la guvernare n-are pe cine să mai dea in judecată. Il dau ăilalți pe el in judecată. Dacă il susține PNL, n-are șanse. Ca independent, avea.

-3 (3 voturi)
Dream Pervertor
6.03.2020, 07:38:22

- Bai Popescule bai: tu ce joc faci p' aicea? M-am intors de la Cluj saptamana trecuta si iti garantez ca arata ca dracu' si se circula ca dracu'! Oradea nu se pune ca e mica! Primarii din Bucuresti trebuie sa fie integrii, inteligenti, specializati in management ( administratie ) si destul de curajosi incat sa se lupte cu sistemul de jigodii; ce treaba are locul nasterii cand Regele Carol era nascut in alta parte? Oprescu? Naravit in shpagi inca de pe bancile facultatii! Halaicu, Lis, niste lingurari ursari, alesi de masina de partid! Firea, scula Varanului! Bucurestenilor trebuie sa li se ofere mai multe personalitati, sa fie dezbateri pe managemetul marilor aglomeratii urbane, pe modele deja de sucess, pe caractere, etc..... Da' ce sa stie unu ca tine, cripto scula de partid naravit la banul public, t3' n g4t / m4-t4!

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)