Cum arată Terminalul multimodal Străuleşti din Capitală, proaspăt finalizat. Copacii din jur s-au uscat deja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum vor arăta noile staţii de pe Magistrala 4 de metrou

Terminalul multimodal Străuleşti a fost finalizat, la mai mult de un an de când staţiile Laminorului şi Străuleşti au fost inaugurate, iar copacii plantaţi pe spaţiile verzi din preajmă deja s-au uscat.

Pozele publicate de Ministerul Transporturilor arată că lucrările la terminal au fost finalizate şi că Metrorex aşteaptă notificările din partea constructorilor pentru a putea începe recepţia lucrării. Acestea îi ilustrează pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova şi directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, care au făcut ieri o vizită de lucru la Terminalul multimodal Străuleşti.

Unic în Bucureşti, terminalul are un spaţiu de parcare pentru 650 de autovehicule şi o sală de aşteptare pentru călătorii transportului public. Depoul are o suprafaţă de 14.000 mp şi 13 linii. Acolo pot fi garate sau reparate în acelaşi timp 7 trenuri.

terminal multimodal straulesti

În cadrul aceluiaşi proiect au fost amenajate spaţii verzi adiacente drumurilor de acces şi un teren de sport, mai susţine Ministerul Transporturilor.

Cu toate acestea, pozele publicate de instituţie arată că unii pomi plantaţi în jurul terminalului deja s-au uscat.

terminal multimodal straulesti

Copacii de lângă terminal deja s-au uscat FOTO Ministerul Transporturilor

Parcarea Străuleşti face parte din proiectul Magistralei 4 de metrou. Anul trecut, în martie, au fost inaugurate şi staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti.

Staţia Străuleşti va intra în alcătuirea primului nod intermodal de transport urban al Municipiului Bucureşti (metrou, transport public suprateran, transport auto personal). Potrivit reprezentanţilor Metrorex, staţia Străuleşti şi Park and Ride-ul vor ajuta la fluidizarea transportului de suprafaţă preluat din localitaţile învecinate (Mogoşoaia, Buftea), unde se constată o creştere semnificativă a populaţiei.

Depoul şi Terminalul multimodal Străuleşti sunt finanţate din bugetul de stat. Valoarea investiţiei este 160 milioane de lei (fără TVA).

terminal multimodal straulesti
terminal multimodal straulesti
terminal multimodal straulesti
terminal multimodal straulesti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite