Cum „aşterne“ Administraţia Străzilor 531 de milioane de lei pe asfaltul bucureştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Capitalei va plăti 411 milioane de lei din bani publici pentru continuarea reabilitării a 112 străzi şi alei aflate în administrarea municipalităţii FOTO Adevărul
Primăria Capitalei va plăti 411 milioane de lei din bani publici pentru continuarea reabilitării a 112 străzi şi alei aflate în administrarea municipalităţii FOTO Adevărul

Prin bugetul votat de consilierii generali ai Primăriei Capitalei, pe 27 februarie, municipalitatea a alocat 531 de milioane de lei Administraţiei Străzilor. Din această sumă, cei mai mulţi bani se duc către lucrările de investiţii deja începute, doar 25 de milioane fiind bani alocaţi unor lucrări noi.

Bugetul municipalităţii arată că Administraţia Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Municipiului Bucureşti în fruntea căreia se află la cel de-al doilea mandat Sorin Oprescu, va cheltui peste 411 milioane de lei pe investiţiile deja începute, 25,7 milioane de lei pentru obiectivele de investiţii noi şi 22,8 milioane de lei pentru alte cheltuieli de investiţii.

Cei 411 milioane de lei se vor cheltui, potrivit bugetului Administraţiei Străzilor pentru 2014, pentru continuarea reabilitării a 112 străzi şi alei aflate în administrarea Primăriei Capitalei.

Peste 14 milioane de lei pentru semnalizarea verticală a arterelor

La capitolul investiţii noi, Administraţia Străzilor va plăti 14.7 milioane de lei pe „semnalizarea verticală pe arterele Municipiului Bucureşti“ şi alte 11 milioane de lei pentru reabilitarea străzii Charles de Gaulles.

Pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate şi a altor studii aferente obiectivelor de investiţii Administraţia Străzilor cheltuie 5,2 milioane de lei, iar pentru maşini, echipamente şi mijloace de transport 7.4 milioane de lei.

Informaţiile detaliate despre bugetul Administraţiei Străzilor pot fi găsite pe site-ul muncipalităţii.

Mai puteţi citi:

Cum ar putea banda unică pentru transportul în comun să rezolve patru probleme de bază ale Capitalei

Aglomeraţia, poluarea şi nemulţumirea şoferilor din Bucureşti ar putea fi rezolvate printr-o măsură pe cât de simplă, pe atât de utilă economiei oraşului: benzile unice pentru transportul în comun în tot oraşul. Dan Patzelt, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Urbană, vrea să convingă Municipalitatea că bucureştenii nu numai că îşi doresc această măsură, dar că au nevoie urgentă de ea.

Primăria Capitalei vrea să construiască lângă Biblioteca Naţională un „cartier de justiţie“

Primăria Capitalei va cere Guvernului României un teren de lângă Biblioteca Naţională pentru a construi un „cartier de justiţie“. De asemenea, pe terenul de peste 100.000 de metri pătraţi ar trebui să fie construită şi o sală de concerte.

Un miliard de euro, bugetul Capitalei pe 2014. Consilierii generali PDL: Bugetul propus de Oprescu este un fals

Bugetul Capitalei pe 2014 a fost aprobat,joi noapte, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), fiind votat favorabil atât de consilierii PSD cât şi de cei PNL. Înainte ca bugetul să fie votat, şedinţa Consiliului General a fost întreruptă timp de câteva ore la cererea consilierului general PNL, Cornel Pieptea.

Primăria Capitalei plăteşte cinci milioane de lei pentru un site nou

Primăria Capitalei îşi va lansa un nou site, pentru care este necesară suma de cinci milioane de lei. Proiectul care vizează realizarea noului site a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu, joi, 27 februarie.

Primăria Capitalei plăteşte patru milioane de euro pentru modernizarea a patru cimitire

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, joi, un proiect în valoare de patru milioane de euro care prevede înlocuirea şi extinderea reţelelor de apă şi canal din patru cimitire bucureştene.

   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite