Cum se găseşte un telefon furat. Valet prins în timp record, după ce a golit un portbagaj uitat deschis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un om de afaceri şi colegul său şi-au recuperat în timp record un telefon şi două tablete furate FOTO Pixabay
Un om de afaceri şi colegul său şi-au recuperat în timp record un telefon şi două tablete furate FOTO Pixabay

Un valet de la un hotel din Bucureşti a fost condamnat la nouă luni de închisoare deoarece a furat, dintr-o maşină uitată cu portbagajul deschis, două genţi în care se aflau un telefon Iphone X, două tablete Apple, bani şi mai multe bunuri.

Sentinţa, pronunţată de Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, nu este definitivă. Cazul scoate, însă, la iveală modalitatea în care hoţul a fost prins în mai puţin de o oră, toate bunurile furate fiind recuperate. 

Furtul a avut loc în februarie 2019. Un om de afaceri aflat la volanul unui Infiniti QX70s a parcat în faţa Hotelului Domenii Plaza şi s-a îndepărtat de maşină vorbind la telefon în timp ce îşi aştepta un coleg care a mers la stomatolog. La întoarcere, proprietarul maşinii a constatat că din portbagajul maşinii, pe care a uitat să îl asigure, au fost furate două genţi, a sa şi a colegului, în care se aflau, printre altele, un telefon Iphone X şi două tablete Apple.

Hoţul, găsit cu ajutorul aplicaţiei „Find My Iphone”

Cu ajutorul unei colege, păgubitul s-a conectat la una dintre tabletele furate şi a reuşit să vadă exact locul în care se află tableta: Hotel Arc de Triomphe, în Bucureşti. Păgubitul a sunat la 112 şi, împreună cu poliţiştii, a mers la hotel.

„S-a deplasat în interiorul hotelului şi, tot cu ajutorul aplicaţiei, a putut să dea câteva semnale tabletei, în sensul că aceasta emitea un semnal de localizare, fiind găsită într-o cameră tehnică. În continuare, a luat legătura cu reprezentanţii hotelului, care i-au comunicat că cheia acelei camere este deţinută de o singură persoană, angajat al hotelului pe nume D.”, se arată în rechizitoriu. 

Angajatul D., care lucra la hotel ca valet, a fost sunat să se prezinte la hotel, iar în momentul în care camera a fost deschisă, toate bunurile au fost găsite în camera tehnică, ascunse sub un cearşaf.

Versiunea valetului

Bărbatul prins cu mâţa-n sac le-a declarat poliţiştilor că a luat genţile din maşina lăsată cu portbagajul deschis pentru a nu fi furate, intenţionând să le ducă la poliţie, la finalul programului de lucru, pentru a primi o recompensă. Întrebat de ce a acoperit bunurile furate după ce le-a dus în camera tehnică, valetul a declarat că a făcut asta „pentru a nu fi văzute de către vreunul din angajaţii hotelului şi a fi luate de către aceştia, deoarece s-a mai întâmplat în trecut să fie sustrase bunuri din acea cameră”.

Sentinţa: nouă luni închisoare cu suspendare

Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe bărbat. Instanţa reţine că inculpatul a acţionat impulsiv, fără o pregătire prealabilă şi fără o evaluare temeinică a condiţiilor în care ar fi putut săvârşi infracţiunea. Mai mult, instanţa are în vedere că inculpatul nu a luat în calcul posibilitatea de a fi depistat de sistemul de supraveghere video, a acţionat în timpul zilei, pe un bulevard din Bucureşti, asupra unui autoturism neasigurat, fără a provoca distrugeri. Mai mult, inculpatul a acţionat fără o prefigurare anterioară a acţiunilor sale. Toate aceste elemente demonstrează o îndrăzneală medie a inculpatului şi o disponibilitate a acestuia de a recurge la acte ilicite pentru a-şi satisface nevoile financiare imediate.

„Instanţa reţine că inculpatul a acţionat impulsiv, fără o pregătire prealabilă şi fără o evaluare temeinică a condiţiilor în care ar fi putut săvârşi infracţiunea. Mai mult, instanţa are în vedere că inculpatul nu a luat în calcul posibilitatea de a fi depistat de sistemul de supraveghere video, a acţionat în timpul zilei, pe un bulevard din Bucureşti, asupra unui autoturism neasigurat, fără a provoca distrugeri.

Mai mult, inculpatul a acţionat fără o prefigurare anterioară a acţiunilor sale. Toate aceste elemente demonstrează o îndrăzneală medie a inculpatului şi o disponibilitate a acestuia de a recurge la acte ilicite pentru a-şi satisface nevoile financiare immediate”, se arată în sentinţa Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, care nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Hoţii care stau liniştiţi, chiar dacă au fost descoperiţi: poliţiştii nu vin peste ei, deşi ştiu foarte bine cine sunt, unde stau şi ce au furat

Cum a fost compromisă ancheta în cazul studentei care i-a găsit de una singură pe hoţi, după semnalul GPS de pe tableta furată: „Tot pe mine m-au acuzat”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite