Cum se pregăteşte Primăria Sectorului 1 pentru deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
90 de utilaje sunt pregătite să intervină pentru deszăpezirea străzilor din sectorul 1. FOTO ps1.ro
90 de utilaje sunt pregătite să intervină pentru deszăpezirea străzilor din sectorul 1. FOTO ps1.ro

Primăria Sectorului 1 s-a pregătit pentru sezonul rece cu 90 de utilaje şi aproximativ 300 de persoane care să intervină în acţiunile de deszăpezire. De asemenea, compania Romprest deţine 8.000 de tone de materiale antiderapante, iar cantităţile vor fi suplimentate în funcţie de condiţiile climatice.

După ce primarii sectoarelor 2 şi 4 au făcut trecerea în revistă a utilajelor şi personalului cu care se pregătesc de venirea iernii, reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 prezintă şi ei cu ce resurse s-au înarmat pentru sezonul rece: aproximativ 90 de utilaje şi 300 de persoane pregătite pentru acţiuni de deszăpezire şi de combatere a poleiului pe toate cele 1080 de străzi ale sectorului 1. 

Potrivit strategiei de deszăpezire aprobată de Consiliul Local Sector 1, compania Romprest este pregătită să intervină cu aproximativ 90 de utilaje dotate corespunzător: abrollkippere, autocisterne, basculante, auto-cisterne multifuncţionale, încărcătoare frontale, multicar, tractoare şi unimoguri.

De asemenea, Romprest deţine pe stoc, până în acest moment, 6.000 tone de sare şi peste 2.000 tone de clorură de calciu. În funcţie de evoluţia condiţiilor climatice, cantităţile se vor suplimenta, anunţă reprezentanţii primăriei. Romprest deţine propriile staţii pentru producerea soluţiilor de clorură de calciu lichide.

Utilaje de intervenţie, amplasate în 21 de puncte

La nivelul sectorului 1, au fost identificate pentru sezonul de iarnă 2013 – 2014, 21 de puncte fixe unde sunt poziţionate utilaje pregătite să intervină. 

Punctele fixe sunt: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi AGIP), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff şi Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1), (staţia de carburanţi MOL - Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi LUKOIL Pod Constanţa) şi Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie) şi B-dul Bucureştii Noi (staţia de carburanţi OMV).

Două grade de urgenţă

Conform legislaţiei în vigoare, există două grade de urgenţă în funcţie de care se efectuează acţiunile de deszăpezire.

Urgenţa 1 vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maxim 4 ore de la încetarea lor. De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maxim 2 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.

Urgenţa 2 vizează acţionarea pe restul arterelor, în maxim 8 ore de la încetarea intemperiilor.

În cazul ninsorilor abundente, sau cu o durată mai mare de 12 ore, se va interveni cu utilaje de deszăpezire pentru degajarea străzilor pe  care circulă transportul în comun şi a străzilor pe care se află instituţiile publice: şcoli, spitale, pieţe agroalimentare, staţii de salvare, unităţi de pompieri etc.

Pentru combaterea poleiului sunt aplicate tratamente preventive, în maxim două ore de la avertizarea meteorologică, începând cu rampele, podurile şi pasajele rutiere, urmate de celelalte artere cu trafic auto.

Obligaţiile cetăţenilor şi agenţilor economici

Pentru a facilita accesul utilajelor de deszăpezire şi colectare a deşeurilor, persoanele fizice şi juridice, instituţiile publice, unităţile de alimentaţie publică, pieţele şi unităţile sanitare sunt obligate, conform legislaţiei în vigoare să îndepărteze ţurţurii de gheaţă şi să cureţe de zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, în maxim 2 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice, fără a depozita zăpada pe carosabil sau pe gurile de canal.

Deţinătorii de autoturisme sunt obligaţi să poziţioneze maşinile astfel încât să fie permis accesul utilajelor de deszăpezire, pluguit, combatere poleiului, încărcat şi transport zăpadă.
Sezonul rece începe la data 15 noiembrie 2013 şi se va încheia la data de 15 martie 2014. În funcţie de condiţiile meteo, intervalul se poate extinde. În toată această perioadă Romprest, societatea care asigură serviciul de deszăpezire în Sectorul 1 va asigura permanenţa şi va aplica Strategia Generală de Deszăpezire, aprobată de Consiliul Local Sector 1.

Pe aceeaşi temă:

Cum s-au înarmat primarii de sector pentru venirea iernii. Piedone a găsit o soluţie originală pentru eficientizarea acţiunilor de deszăpezire

Primăria Sectorului 4 se pregăteşte pentru iarnă: Piedone s-a înarmat cu mii de tone de materiale antiderapante

Iarna poate să vină Primăria Alexandria a achiziţionat un utilaj de deszăpezire de 4, 2 miliarde de lei vechi

Derogare europeană pentru deszăpezirea drumurilor din Maramureş

De frica presei, Prefectura a întocmit „planul de bătaie“ împotriva zăpezii în judeţul Vaslui. „Sper ca în acest an să nu mai fim luaţi prin surpindere“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite