articolul anterior articolul urmator

Cum mă protejez şi cum pot acţiona împotriva abuzurilor de la bloc

10
11 Jan 2017 15:25:34
Gelu Puşcaş

10 Comentarii

M Costi
11.01.2017, 17:10:43

In articol sunt informatii de mare interes pt toti cei care locuiesc la bloc , felicitari dle G. Puscas !

+2 (4 voturi)
Gelu Puşcaş
11.01.2017, 17:42:20

Stimate Domn Costi, Multumesc de incurajari. Multumesc pentru ca ati ramas alaturi de acest demers dar sa stiti ca incep sa dau semne de cod rosu de idei :))

+2 (2 voturi)
ro-lari
11.01.2017, 17:48:16

La sedintele de bloc ai participat amice? Iata ca si aici am un exemplu din viata mea, o sa-i exasperez pe boschetarii de pe aici cu "laudele mele" Mutat intr-un boc nou eram singurul mai cu carte si mai tanar fata de pensionari si tineri casatoriti dar mai putin instruiti. Trebuia racordat blocul, semnat contracte etc. Sprijinit si de un batran jurist am acceptat. Odata mi-a aparut un locatar, profesor la Scoala de ospatari pe viilor, cu o ... ranga in mana! A venit sa ceara explicatii la lista de cheltuieli - desi eu eram foarte transparent (matematician) afisand si facturile si explicand. Intr-un final dupa ce s-a lamurit a pus mana pe ranga sa ... plece! Nu i-am zis, asta ramane panoplia mea in birou! Si asa a ramas pana am plecat din bloc, prin casatorie. Cu creier si diplomatie orice se rezolva. E adevarat ca multi nu coboara la sedinte si raman neinformati apoi acuza! Participati la toate sedintele, puteti intra si in comitet - putina munca voluntar atrebuie sa facem cu totii! Asa ramanem si informati si poate dracul nu este asa de negru pe cat pare! Nu neg exceptiile, cu administratori fugiti cu banii etc. Se fac si colecte - eu le facem pe baza de lista - cine nu venea afisam cat are de plata.

+2 (4 voturi)
Gelu Puşcaş
11.01.2017, 17:58:38

Pai nu ati adus in fata noastra nimic nou. Asa este aproape la fiecare bloc: imposibil sa nu fie cineva care sa nu ameninte sau sa aiba cateva injuraturi pentru cei ce se implica. Ba mai mult, multi critica facand trimitere la "lege", insa legea in materie nu a fost nici macar lecturata. Sigur nu sunt lucrurile asa de negre INSA schimbarea poate avea loc numai prin IMPLICARE. Daca stai pe margine si bagi batul prin gard, nu este bine pentru comunitatea din care faci parte. Adevarata batalie este cea cu MENTALITATEA. Multumesc.

+2 (4 voturi)
Iosiv Varga
11.01.2017, 18:21:52

Nu se spune nimic de RAU PLATNICII notorii!!!! Sunt care pur si simplu nu platesc anii de zile,! Legislatia actuala incurajeaza aceasta tendinta,cel care nu plateste este dat in judecata,apoi..trece timpul...,apoi .se judeca...apoi iar trece timpul,...se trece la executia silita ..,timpul trece ,mai bine zis anii trec si pana atunci asociatia ESTE NEVOITA -DACA NU VREA SA RAMANA FARA UTILITATI-sa achite dinbanii celor bun platnici! facturile!!! Ei la acestia ce se poate face? Este o problema uriasa in devenire acest ,,sport",cum se poate opri??? Chiar presa a adus un caz de o persoana care nu a platit cheltuieli de peste 19 (noua sprezece ) ani ,nefiind proprietara -CHIRIASA LA STATUL NOSTRU SOCIALIST-si culmea nu are ce sa-i faca? i

+2 (2 voturi)