Cum şi-au petrecut bucureştenii Ziua Îndrăgostiţilor. Oamenii s-au bătut pe bilete la „Fifty shades of Grey“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Fifty Shades of Grey“ este cel mai căutat film al momentului
„Fifty Shades of Grey“ este cel mai căutat film al momentului

Ieri, de Ziua Îndrăgostiţilor, Centrul Vechi al Capitalei şi mall-urile au fost luate cu asalt de bucureşteni dornici să petreacă clipe de neuitat alături de persoana iubită. În timp ce unii au ales să se distreze prin pub-uri şi restaurante, alţii s-au înghesuit în faţa sălilor de cinema ca să prindă un bilet la filmul momentului: „Fifty Shades of Grey“.

Restaurantele şi pub-urile din Centrul Vechi al Capitalei au fost neîncăpătoare ieri, mii de oameni alegând să îşi petreacă o noapte de neuitat alături de persoana iubită. Pe mesele tuturor au fost fel de fel de prăjituri asortate cu evenimentul, decorate cu inimioare şi mesaje de dragoste. De asemenea, Bărăria H a fost un alt punct fierbinte de pe harta distracţiei din Capitală, iar cei care au ales să se distreze aici s-au putut bucura şi de un concert.

Bucureştenii s-au bătut pe bilete la „Fifty Shades of Grey“

Cinematografele din tot Bucureştiul au fost neîncăpătoare ieri seară. De fapt, bucureştenii s-au înghesuit să îşi cumpere un bilet la cel mai fierbinte film al momentului: „Fifty Shades of Grey“. Cei mai mulţi s-au resemnat şi au plecat acasă pentru că în bună parte sălile au fost neîncăpătoare.

„Fifty Shades of Grey“ este o dramă erotică regizată de Sam Taylor-Johnson, după un scenariu scris de Kelly Marcel, pe baza romanului omonim al autoarei britanice Erika Leonard, care semnează cu pseudonimul E.L. James. Din distribuţie fac parte Dakota Johnson (Anastasia Steele), Jamie Dornan (Christian Grey), Jennifer Ehle (Carla May Wilks), Marcia Gay Harden (dr. Grace Trevelyan Grey), Max Martini (Jason Taylor), Dylan Neal (Robbin Adams), Callum Keth Rennie (Ray Steele), Luke (Elliot Grey), Eloise Mumford (Kate Kavanagh).

Pelicula îi are în centru pe Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani încă virgină, şi pe cuceritorul şi misteriosul om de afaceri Christian Grey, între care se leagă o relaţie plină de erotism, dar şi secrete întunecate, atunci când tânăra cedează în faţa şarmului şi a practicilor sadomasochiste ale miliardarului. Filmul a avut premiera la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, pe 11 februarie, iar la nivel mondial a avut ca punct de start ajunul sărbătorii de Valentine’s Day. După prima proiecţie, regizoarea Sam Taylor-Johnson a declarat că şi celelalte două volume din continuarea romanului ecranizat „Fifty Shades of Grey“ vor fi, de asemenea, transpuse pe marele ecran. Volumele „Cincizeci de umbre întunecate“ şi „Cincizeci de umbre descătuşate“, ultimele două cărţi ale trilogiei, vor fi transformate în filme, potrivit declaraţiilor făcută de regizoare pentru ediţia americană a revistei „Cosmopolitan“.

„Fifty Shades of Grey“. „Nu vor fi scene multe de sex“

Deşi „Fifty Shades of Grey“ este la bază o poveste de dragoste, adevăratele motive pentru care atât cartea, cât şi pelicula şi-au atras popularitate se rezumă la scenele de sex. Atunci când fanii au aflat că filmul nu va fi la fel de explicit pe cât se aşteptau, mai multe nemulţumiri au ieşit la iveală. „Prin acest film vrem să fim pe placul unui public cât mai larg. Nu vrem să le dăm ceva gratuit, urât şi grafic“, a spus Jamie Dornan pentru „The Guardian“. Până şi E. L. James a recunoscut că aşteptările au fost prea mari în termeni de sex pe marele ecran.

„Persoanele care nu au citit cărţile vor fi surprinse să vadă că nu vor fi scene multe de sex în cadrul ecranizării. Iar supărarea lor se datorează faptului că presa s-a concentrat mai mult pe sex decât pe senzualitate. Sunt sigură că milioanele de fani care au citit trilogia vor considera că există suficiente scene de sex“, a zis romanciera.

„Fifty Shades of Grey“ a primit recenzii mixte din partea criticilor de specialitate. Site-ul agregator „Rotten Tomatoes“ a oferit peliculei şanse de reuşită de 45% pe baza a 56 de recenzii. „«Fifty Shades of Grey» funcţionează mai bine în varianta filmată decât în cea tipărită, dar, din păcate, asta nu înseamnă că nu poate fi privit de cei care sunt deja fani ai seriei“, se specifică pe site-ul agregator.

Pe aceeaşi temă: 

Premiera săptămânii: „Fifty Shades of Grey“, „puţin material pornografic pentru întreaga familie“

Ce nu vor vedea fanii „Fifty Shades of Grey“ pe marele ecran: absorbante, sex oral şi „aspecte îndrăzneţe ale cărţii“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite