"De ce nu-i prinde nimeni pe hoţii de la ASB ? Pentru că nu-i caută nimeni."

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii vor să afle dacă domnul primar Sorin Oprescu aplică legea în privinţa celor care au păgubit bugetul oraşului. Funcţionarii vinovaţi sunt încă în funcţiile de conducere ale Administraţiei Străzilor Bucureşti.
Cetăţenii vor să afle dacă domnul primar Sorin Oprescu aplică legea în privinţa celor care au păgubit bugetul oraşului. Funcţionarii vinovaţi sunt încă în funcţiile de conducere ale Administraţiei Străzilor Bucureşti.

Într-un oraş "normal", cu o administraţie care îşi face treaba, este ciudată situaţia în care se află Bucureştiul. Până acum s-a dovedit faptul că funcţionarii Administraţiei Străzilor Bucureşti au făcut ilegalităţi care au păgubit oraşul cu zeci de milioane de euro. Totuşi vinovaţii sunt încă în funcţii şi primesc salarii din banii cetăţenilor.

ONG urile au trimis câteva petiţii prin care au solicitat sancţionarea celor care care se fac vinovaţi pentru recepţia şi plata celor peste 100 de km de piste ilegale din Bucureşti. S-a mai solicitat deasemenea respectarea legii în privinţa recuperării pagubelor.

Conform art. 61 alin. 5 din Legea nr. 215/2001, primarul conduce serviciile publice locale. El este cel care trebuie să recupereze prejudiciile provocate de funcţionarii din subordine. Pentru asta, primarul Sorin Oprescu trebuie să impute pagubele către vinovaţi în termenul legal de 30 de zile de la momentul stabilirii prejudiciului. Însă primarul refuză să aplice legea.

Pentru cetăţenii oneşti, care îşi plătesc taxele către administraţie, indiferenţa primarului este revoltătoare. Este ca şi cum banii cu care oamenii speră să aibă servicii de calitate în Bucureşti, fie că este vorba de transportul public, spitale sau curăţenie, sunt jucaţi la ruletă. Şi încă înainte de începerea jocului se ştie că cetăţenii pierd întotdeauna.

De aceea, tot mai mulţi oameni se implică în rezolvarea acestor nereguli.
Tot mai mulţi oameni au înţeles că încălcările legii de către administraţie le afecteză viaţa şi bugetul.

În urmă cu căteva zile, jurnalistul Alex Goaga (de la Wall-street.ro) a încercat să afle de la Administraţia Străzilor Bucureşti dacă

"Domnul primar Sorin Oprescu, în calitate de conducător al serviciilor publice locale, a început recuperarea prejudiciilor provocate de angajaţii Administraţiei Străzilor Bucureşti în cazul pistelor ilegale?"

"Întrebaţi-l pe domnul Primar General !", a fost răspunsul.

"Întrebaţi-l pe domnul Primar General !" este numele unei invitaţii către cetăţeni de a se implica în aflarea unei informaţii publice.

Cererile, formulate în baza legii 544/2001, pot avea următorul text:

"Domnului Primar Sorin Oprescu: În calitate de conducîtor al serviciilor publice locale, vă rog sa îmi spuneţi dacă a început recuperarea prejudiciilor provocate de către angajaţii Administraţiei Străzilor Bucureşti în cazul celor peste 100 de km de piste ilegale pentru biciclete."

Puteti depune cererea în scris la  Registratura Generala a P.M.B. din B-dul Regina Elisabeta (vizavi de McDonalds) sau o puteti trimite on-line folosind acest formular.

Conform legii, primarul este obligat să vă răspundă în maxim 10 zile, deoarece răspunsul nu necesită alte documente; este suficient să se raspundă cu DA sau NU !

"Întrebaţi-l pe domnul Primar General !"

Foto: Facebook (like & share)
Marian Ivan – membru fondator al OPTAR

——————————–

Daca locuiesti in Bucuresti si vrei sa militezi pentru drepturile biciclistilor si cele ale pietonilor izgoniti de pe trotuare, te poti inscrie in grupul Facebook.
Daca nu locuiesti in Bucuresti dar vrei sa sustii demersurile biciclistilor si pietonilor bucuresteni, te poti inscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea in care traiesti, daca sustii munca noastra, te poti inscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu dureaza mai mult de un minut !
Despre realizarile asociatiei noastre sau ale partenerilor nostri poti afla daca te inscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

————————————–


 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite