De ce poliţia n-a „stricat” cheful tinerilor din Herăstrău. Firea: Patronii au promis că vor da „un suc” şi totul s-a transformat în petrecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei Gabriela Firea a criticat petrecerea desfăşurată sâmbătă seara în faţa unei terase din Parcul Herăstrău din Bucureşti, explicând şi de ce poliţiştii locali nu au putut interveni în acel moment: Patronii teraselor au spus că vor oferi doar un suc, o apă, nu să organizeze o petrecere, explică primăriţa Gabriela Firea.

„Ce s-a întâmplat aseară nu este de dorit. Am aflat cineve este proprietarul acestei terase şi va fi chemat luni pentru a i se pune în vedere că legea este pentru toată lumea”, a declarat Gabriela Firea, la Digi 24.

Edilul a explicat că tinerii nu încălcau nicio lege, motiv pentru care poliţiştii locali nu au putut interveni să oprească petrecerea.

„În practică pur şi simplu Poliţia Locală, în momentul în care intră într-o astfel de zonă să îi informeze pe cetăţeni ce lege încălca, dar nu exista nicio posibilitate prin care acea terasă să fie închisă imediat. Nu am putut preîntâmpina, pentru că au spus că vor oferi doar un suc, o apă, nu să organizeze o petrecere cu persoane foarte multe, care nu păstrau distanţa. Am reuşit târziu să închidem acea terasă şi să trimitem oamenii acasă”, a mai spus Gabriela Firea.

 

Cum a arătat primul weekend după starea de urgenţă

După două luni de stat în casă, tinerii din Bucureşti au uitat de distanţarea socială la prima petrecere adevărată, în aer liber, din Parcul Herăstrău. În grupuri mai mari sau mai mici, au glumit, au stat pe iarbă, sau au dansat pe asfalt până aproape de miezul nopţii. Un DJ a întreţinut atmosfera, iar mâncarea şi băutura au fost asigurate de câteva restaurante din zonă, care au vândut „la pachet”, pentru a respecta legea.

Şi Poliţia Capitalei a transmis un punct de vedere cu privire la petrecerea din parc:„Referitor la faptul că la un local din zona de nord a Capitalei este permis accesul, facem precizarea că în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că servirea se face în sistem „take away”. După achiziţionarea produselor, acestea sunt consumate de persoane în apropierea localului.”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite